Idén így készülhettek a fizika emelt érettségire: témakörök és mérések 2020-ban Érettségi-felvételi
Eduline

Idén így készülhettek a fizika emelt érettségire: témakörök és mérések 2020-ban

Idén sincs könnyű dolguk azoknak, akik fizikából fognak emelt szinten érettségizni. Íme a szóbeli témakörök listája és a mérések leírásai, amikből a vizsgáztató tanárok kérdéseket tehetnek fel nektek a szóbelin.

Az emelt szintű fizikaérettségi szóbeli vizsgája két részből áll: egy mérési feladat bemutatásából és egy szintén szóban kifejtendő témából.

A mérési feladatokat 20 különböző témában sorolják fel a kísérleteket, amiket be kell tudnotok mutatni a megadott eszközök segítségével, amiket az iskola fog nektek biztosítani. Amit fontos tudnotok, hogy ez a feladat nem kapcsolódik sehogy a szóbeli vizsga alkalmával húzott tételetekhez, szóval ennél a feladatrésznél is össze kell foglalnotok a méréshez kapcsolódó fizikai alapokat.

A fizika emelt szintű szóbeli vizsga mérései:

null

null

A szóbeli vizsgára szintén 20 témakört jelöltek meg, amiben felsorolták az összes lehetséges felmerülő altémát is. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a feleletben az összeset kérdezni fogják tőletek, a tétellapon szereplő kérdések ezeknél sokkal konkrétabbak lesznek.

A fizika emelt szintű érettségi szóbeli vizsga témakörei:

null

null

Ha érdekelnek a 2020-as magyar emelt tételek, azokat itt találjátok meg, a történelem emelt szintű tételeket ide kattintva érhetitek el, a biológia emelt tételsora itt érhető el, a nyelvi emeltekért pedig kattintsatok ide. Az informatika emelt tételeket itt nézhetitek meg, a matekosok pedig ide kattintva tudnak keresgélni.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés