Mikor kell szóbeliznetek középszinten matekból? Érettségi-felvételi
Eduline

Mikor kell szóbeliznetek középszinten matekból?

A matekérettségi számotokra a legnagyobb mumus? Tartotok tőle, hogy nem fogjátok elérni a kettest az írásbelin? Mutatjuk, hogy hány százalék alatt kell szóbeliznetek, és hogyan néz ki a szóbeli vizsga.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, idén sem változtak a pontszámítási szabályok, és matematikából, - ahogyan a többi érettségi tárgyból is, - 25 százaléktól van meg a kettes. Viszont akkor sem kell aggódnotok, ha nem sikerült megugranotok a minimum ponthatárt, ugyanis, ha 12 százalékot elértetek, akkor még elmehettek szóbelizni, ahol felhúzhatjátok a jegyeteket.

Hogyan néz ki a szóbeli vizsga? Milyenek a pontszámítási szabályok?

Külön tétellistát fogtok kapni, amely alapján két típusú feladattal kell megbirkóznotok. Az egyik feladat három különböző elméleti kérdés megválaszolása (15 pontért), a második pedig három különböző feladat megoldása (30 pontért). Összesen 50 pontot szerezhettek, ugyanis - az előző összesen 45 ponton túl - kaphattok még további 5 pontot a feleletetekre (önálló munkára, logikus előadásra, kommunikációs készségre)

Hogyan lesz végül az értékelés? Beleszámít az írásbeli érettségi is?

Természetesen beleszámít, az írásbeli és a szóbeli vizsga együttes pontszáma teszi majd ki a végleges eredményeteket.

Ilyen volt a próbaérettségi matekból: átmennétek a vizsgán, ha ma lenne?

Szombaton írták meg matekból a közép- és emelt szintű próbaérettségit azok, akik részt vettek a Studium Generale, a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos előkészítőjének próbaérettségi napján. Ha lemaradtatok róla, most megtudhatjátok, hol álltok a felkészülésben.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés