Így kaphattok pluszpontokat a korábbi okleveletekért a 2020-as felvételin Érettségi-felvételi
Eduline

Így kaphattok pluszpontokat a korábbi okleveletekért a 2020-as felvételin

Éppen a többletpontjaitokat számolgatjátok? Kíváncsiak vagytok, hány pont jár a 2020-as felvételin a felsőoktatási szakképzés elvégzéséért? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Idén végzem el a felsőoktatási szakképzést azon a főiskolán, ahol tovább szeretnék tanulni alapszakon. Hány pluszpontra számthatok?

A felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevél után – ha azonos képzési területre szeretnétek továbbtanulni – az alábbiak szerint kaphattok többletpont:

jeles záróvizsga-eredmény alapján 32 többletpont,
jó záróvizsga-eredmény alapján 20 többletpont,
közepes záróvizsga-eredmény alapján 10 többletpont.

Elégséges záróvizsga-eredmény után többletpont nem jár - emeli ki a felvételi tájékoztató.

A felvételi tájékoztató arra is kitér, mivel a többletpont a felsőoktatási szakképzésben letett záróvizsga minősítésétől függ, amelyet a felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevél nem tartalmaz, így erre vonatkozóan külön igazolást kell benyújtanotok (pl. a leckekönyv záróvizsga-eredményt tartalmazó oldalát, intézményi igazolást).

Felvételi 2020: kaphatnak pluszpontokat a tartós vagy krónikus beteg jelentkezők?

Tartós betegség, például cukorbetegség vagy ételallergia miatt is lehet többletpontot kapni az egyetemi felvételin? Fontos kérdésre válaszolunk.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés