Hogyan lehettek igazán felkészültek a felvételin - tippek diákoknak Érettségi-felvételi
Eduline

Hogyan lehettek igazán felkészültek a felvételin - tippek diákoknak

2020. február 15-én éjfélig van lehetőségetek jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A határidő egyre közeleg, ezért hoztunk néhány tippet, amivel igazán felkészültek lehettek a 2020-as felvételin.

1. Gondoljátok végig, hogy mit szerettek

Érdemes még egyszer végiggondolnotok, hogy milyen tantárgyakat szerettek, miben vagytok igazán jók és mely tárgyak tanulása okozza a legkevesebb nehézséget, esetleg örömet. Érdemes olyan szakot választanotok, ahol az általatok kedvelt tárgyak képezik a tudás alapját. Ebben a kérdésben fontos lehet a megjelölt szakok sorrendje is. Erről bővebben itt olvashattok.

2. Számoljatok

Ha tudjátok, melyik szakra/szakokra szeretnétek jelentkezni, akkor akár már most kiszámolhatjátok, hogy mennyi esélyetek van bejutni ezekre. Így tudtok tervezni, hogy mire kell jobban koncentrálnotok, és van lehetőségetek reálisan látni a helyzetet. Ha kíváncsiak vagytok, milyen ponthatárok voltak a kiválasztott képzéseken tavaly, akkor itt megnézhetitek őket.

3. A nyílt napok

Ha még bizonytalanok vagytok abban, hogy hová szeretnétek beadni a jelentkezéseteket, akkor mindenképpen látogassatok el több felsőoktatási intézmény nyílt napjára, hiszen nagyon fontos a személyes benyomás is. Ha viszont már biztosak vagytok a dolgotokban, akkor is érdemes ellátogatni a kiszemelt intézménybe, hiszen számos tapasztalatot lehet így szerezni és akár már most a kapcsolatépítés szempontjából is hasznos lehet egy nyílt nap.

4. Határidők és pontosság 

Érdemes feljegyezni az összes határidőt a felvételivel kapcsolatban, többször ellenőrizni, nehogy elfelejtsetek valamit. A felvételi eljárás során mindent nézzetek át, több dokumentum is van, melyeket csak akkor fogadnak el, ha azokat hiánytalanul töltitek fel a rendszerbe. Ezekről a dokumentumokról itt olvashattok el mindent.

5. Próbaérettségi és tudásfelmérés

Ha van rá lehetőségetek, mindenképpen éljetek a próbaérettségi lehetőségével. Otthon is gyakorolhattok, akár a szóbeli vizsgákra is készülhettek így könnyebben veszitek majd az akadályokat, ha élesben vizsgáztok. Az előző évek érettséi feladatsorait itt nézhetitek meg.

Így jelentkezhettek a 2020-as érettségire, ha már nem vagytok középiskolások

Mit kell tenni, ha érettségizni szeretnétek, de nincs tanulói jogviszonyotok? Hol és meddig kell jelentkezni a vizsgára?

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés
„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg" Közoktatás Eduline

„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg"

Már a negyvenhez közelít a koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt pedagógusok száma az országban – közölte az Eduline-nal a Pedagógusok Szakszervezete, amelynek alelnöke szerint ahhoz, hogy az iskolák a következő hetekben ne váljanak a járvány gócpontjaivá, sokkal gyorsabban kellene reagálni az első fertőzöttek megjelenésére. A jelenlegi szabályok szerint az iskolaigazgatók nem rendelhetnek el digitális oktatási rendet - akkor sem, ha vészesen emelkedik a betegek száma az osztályokban.