Felvételi és érettségi jelentkezés, középiskolai felvételi határidő - ezek a legfontosabb februári dátumok Érettségi-felvételi
Eduline

Felvételi és érettségi jelentkezés, középiskolai felvételi határidő - ezek a legfontosabb februári dátumok

Felvételiztek, érettségire jelentkeznétek, egyetemisták vagytok vagy középiskolai felvételi vár rátok? Összeszedtük a legfontosabb februári dátumokat.

Felvételi 2020 - fontos határidők közelegnek

Legkésőbb 2020. február 15-én éjfélig van lehetőség jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. Szintén eddig kell befizetni a megjelölt jelentkezési helyek alapján számított kiegészítő eljárási díjat átutalással, vagy bankkártyás fizetéssel. A fizetésről itt olvashattok bővebben.

Ha még mindig tanácstalanok vagytok, akkor itt találhattok egy kis segítséget.

2020. február 20-ig kell mindenkinek hitelesítenie a jelentkezését Ügyfélkapun keresztül, vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190).

Érettségi jelentkezés 2020

Jelentkezési határidő: 2020. február 17. A vizsgaszabályzatban meghatározott határidő február 15. 2020-ban szombati napra esik, így a jelentkezési határidő 2020. február 17-e.

A tavaszi érettségi szezonban már az informatikán és az idegen nyelveken kívül más tárgyakból is előrehozott érettségi vizsgát tehettek, a nemrég kiderült változás már él a következő vizsgaidőszaktól. Mutatjuk a részleteket. Arról pedig itt olvashattok bővebben, hogyan jelentkezhet a vizsgára az, akinek már nincs tanulói jogviszonya.

Középiskolai felvételi

Az írásbeli vizsgára már jelentkeztetek, azonban középiskolát is választani kell, a központi írásbeli vizsgára és a középfokú iskolákba való jelentkezéshez pedig másmás időpontban, külön-külön jelentkezési lapot kell benyújtani, a két jelentkezés nem „váltja ki”, vagy „helyettesíti” egymást – hívja fel a figyelmet az Oktatási Hivatal.

Az általános iskola nyolcadikosainak a felvételi lapok kitöltését az általános iskola szervezi meg. A felvételi lapokat az általános iskola a kitöltéséhez szükséges adatok begyűjtése, ellenőrzése és rögzítése után, a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszer általános iskolák számára készült felületén állítja elő.  Ennek határideje 2020. február 19. - olvasható az Oktatási Hivatal tájékoztatójában.

Arról, hogy miként jelentkezhettek egyénileg, és hogyan válthatnak iskolát azok, akik kisgimnáziumba járnak, itt olvashattok el mindent.

Felsőoktatási határidők

Hamarosan itt a tavaszi félév első diákhitel határideje. A következő Diákhitel igénylési határidő ugyanis 2020. február 15.

Önköltséges képzésen tanultok és a következő félévben könnyítenétek a kiadásaitokon? Akkor a Diákhitel2 éppen nektek szól. Itt találjátok az igényléssel kapcsolatos legfontosabb szabályokat.

Kezdődik a tavaszi félév

A szorgalmi időszak kezdetét megelőzi a regisztrációs hét, valamint a tantárgyfelvétel, amelynek különböző szakaszai lehetnek egyetemenként: van, ahol van előzetes és/vagy rangsorolás, míg máshol csak versenyjelentkezés a tárgyakért.

Ezek időbeosztása nem csak egyetemenként, de egyetemi karonként is eltérő lehet. A szorgalmi időszak első napja azonban hasonlóan alakul a hazai egyetemeken, főiskolákon. Vannak, ahol egységesen február 3-án ülnek először tanterembe a hallgatók, és van, ahol 10-én.

Felvételi 2020: minden fontos dátum egy helyen

Ha idén felvételiztek, akkor pontok mellett a határidőkre kell nagyon odafigyelni. Most összeszedtük az összes fontos dátumot, amire a következő pár hónapban figyelnetek kell.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés
Ismét jön az online oktatás középiskolai felvételivel és érettségi felkészüléssel Közoktatás Eduline

Ismét jön az online oktatás középiskolai felvételivel és érettségi felkészüléssel

Ismét több százezer diákot, tanárt és szülőt érint a központi döntés: április 7-ig minden óvoda és iskola zárva lesz, a diákok online órákon vesznek majd részt. De vajon a szigorítás ellenére is megtartják a középiskolák az e heti szóbeli vizsgákat? Lesz-e ügyelet az óvodákban és az iskolákban? És mi lesz az érettségivel?