Így jelentkezhettek a 2020-as érettségire, ha már nem vagytok középiskolások Érettségi-felvételi
Eduline

Így jelentkezhettek a 2020-as érettségire, ha már nem vagytok középiskolások

Mit kell tenni, ha érettségizni szeretnétek, de nincs tanulói jogviszonyotok? Hol és meddig kell jelentkezni a vizsgára?

Ha rendelkeztek érettségi bizonyítvánnyal, Magyarországon bármelyik vizsgatárgyból bármelyik vizsgaidőszakban tehettek érettségi vizsgát, függetlenül attól, hogy a középiskolában tanultátok-e az adott vizsgatárgyat, van-e érettségi eredményetek ebből a tárgyból, illetve ha van, akkor milyen szintű érettségi eredményetek van.

A jelentkezési lapot innen tölthetitek le, a jelentkezési határidő 2020. február 17.

A jelentkezési lapot kizárólag valamely kormányhivatalhoz lehet benyújtani. Fontos azonban, hogy a középiskolák nem kötelesek fogadni a velük tanulói jogviszonyban nem álló jelentkezőket.

A 2020. tavaszi érettségi a magyar nyelv és irodalom írásbelivel kezdődik május 4-én. Az utolsó írásbeli vizsgát május 25-én írják a diákok, olasz nyelvből.

Mikor lesz a 2020-as tavaszi érettségi? Itt az összes vizsga dátuma

Mikor kezdődik és meddig tart a május-júniusi érettségi, és mikor vizsgáznak az egyes tárgyakból a diákok? Itt a menetrend.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés