Mikor derül ki, hogy kik kerültek be egyetemre, főiskolára? Itt a dátum Érettségi-felvételi
Eduline

Mikor derül ki, hogy kik kerültek be egyetemre, főiskolára? Itt a dátum

Hamarosan elkezdődik a keresztféléves felvételi ügyintézési időszaka, de mikor derülnek ki a ponthatárok? Itt a pontos dátum.

A hitelesítést követően 2020. január 9-ig lesz lehetőségetek a jelentkezési határidő után szerzett dokumentumok feltöltésére - írja a tájékoztató.

A ponthatárokat január 23-án húzzák, vagyis ekkor derül ki, hogy elkezdhetitek-e az adott szakot februárban - az előző évek ponthatárait itt találjátok, azt pedig, hogy mely szakokon lehet a legnagyobb verseny számítani, itt nézhetitek meg

A felvételi ügyintézésről bővebben itt olvashattok, arról pedig, hogy kik kapnak hiánypótlási felszólítást, és meddig lehet pótolni a dokumentumokat, itt olvashattok el mindent.

Ha idén felvételiztek, akkor a 2020-es keresztféléves felvételiről szóló, folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok.

Felvételizők, figyelem! Hamarosan indul a keresztféléves e-ügyintézési időszak

A jelentkezési időszak lezárása után megkezdődődött a keresztféléves felvételizők által rögzített adatok és a feltöltött dokumentumok feldolgozása. December közepétől újra fontos dolga lesz a felvételizőknek: az E-felvételi rendszerében hamarosan kezdetét veszi a felvételi ügyintézés. Mutatjuk a részleteket.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés
„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg" Közoktatás Eduline

„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg"

Már a negyvenhez közelít a koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt pedagógusok száma az országban – közölte az Eduline-nal a Pedagógusok Szakszervezete, amelynek alelnöke szerint ahhoz, hogy az iskolák a következő hetekben ne váljanak a járvány gócpontjaivá, sokkal gyorsabban kellene reagálni az első fertőzöttek megjelenésére. A jelenlegi szabályok szerint az iskolaigazgatók nem rendelhetnek el digitális oktatási rendet - akkor sem, ha vészesen emelkedik a betegek száma az osztályokban.