Pontosan milyen feltételeket kell teljesíteni a 2020-as felvételin? Itt a válasz Érettségi-felvételi
Eduline

Pontosan milyen feltételeket kell teljesíteni a 2020-as felvételin? Itt a válasz

Milyen változások lesznek 2020-tól a felvételi követelményekben? Mi az, amit mindenképpen teljesítenetek kell, ha felsőoktatásban szeretnétek tovább tanulni? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Ha 2020-ban fogtok felvételizni, akkor már legalább egy középfokú nyelvvizsgával kell rendelkeznetek. Az idegennyelv tudásotokat pedig nyelvvizsga-bizonyítvánnyal vagy ezzel egyenértékű emelt szintű nyelvi érettségivel kell igazolnotok.

A másik fontos változás, hogy legalább egy tárgyból kötelező emelt szintű érettségit tennetek.

Felvételi 2020: ilyenek lesznek a pontszámítási szabályok jövőre

Jár-e többletpont az emelt szintű nyelvi érettségiért a 2020-as felvételin? Milyen többletpontokat kaphat az a jelentkező, akinek két emelt szintű érettségije és egy középfokú és egy felsőfokú nyelvvizsgája van? Fontos kérdésekre válaszol az EMMI.

Amennyiben nem teljesítitek ezeket a feltételeket, sem államilag támogatott, sem önköltséges képzésre nem kerülhettek be.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés