Huszonhárom százalékkal többen jutottak be a Neumann János Egyetemre, mint tavaly Érettségi-felvételi
Eduline

Huszonhárom százalékkal többen jutottak be a Neumann János Egyetemre, mint tavaly

1254 felvételiző került be a Neumann János Egyetemre, ez huszonhárom százalékos emelkedés – olvasható az intézmény oldalán.

Itt nézhetitek meg az összes felvételi ponthatárt - a teljes lista.

A GAMF Műszaki és Informatikai Karon 737, a Gazdaságtudományi Karon 228, a Pedagógusképző Karon 203, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon 86 új hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptemberben.

A legnépszerűbb szak a GAMF Műszaki és Informatikai Karon a mérnökinformatikus, a Gazdaságtudományi Karon a gazdálkodási és menedzsment, a Pedagógusképző Karon az óvodapedagógus, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon pedig a kertészmérnöki alapszak, és a mesterképzések is egyre keresettebbek – emelik ki.

A Gazdaságtudományi Karon a tavalyihoz képest 32%-kal több hallgató kezdheti meg tanulmányait. A népszerű szakok közé tartozik a gazdálkodási és menedzsment, valamint a pénzügy és számvitel alapszak, de a MBA mesterképzésre jelentkezők száma is folyamatosan növekszik.

Itt a lista: erre a 15 szakra jutott be a legtöbb jelentkező a 2019-es felvételin

Mérnökinformatikus, gépészmérnöki, programtervező informatikus, gazdálkodási és menedzsment - ezekre a szakokra jutott be a legtöbb jelentkező a 2019-es felvételin.

A GAMF Műszaki és Informatikai Karon a legnagyobb népszerűségnek örvendő szakok továbbra is a gépészmérnöki és a mérnökinformatikus képzések, ám – teszi hozzá a Neumann János Egyetem – az újonnan indított üzemmérnök-informatikus alapszak is jól debütált.

A Pedagógusképző Karon a legnépszerűbb óvodapedagógus szak mellett a tanító és a csecsemő- és kisgyermeknevelő szakok iránt is egyre nagyobb az érdeklődés. A Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon a korábbi évekhez hasonlóan népszerű vidékfejlesztési és agrármérnöki szak, és a kertészmérnöki és mezőgazdasági mérnöki szak is egyre több hallgatót vonz.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés