Milyen atlaszokat lehet használni a holnapi töriérettségin? Érettségi-felvételi
Eduline

Milyen atlaszokat lehet használni a holnapi töriérettségin?

Ez az első májusi érettségi szezon, hogy a diákok már nem használhatják a kronológiát tartalmazó történelmi atlaszokat. De akkor mit lehet használni? Itt a lista.

Ezek voltak helyes válaszok töriérettségin: itt a hivatalos középszintű javítókulcs

Ezekre kaphattok pontot az emelt szintű töriérettségin: feladatsor és hivatalos megoldások

Ez az első tavaszi érettségi szezon a kronológiát tartalmazó történelmi atlaszok nélkül. A 2019-es tavaszi vizsgaidőszakban érettségizők csak a következő kiadványokat vihetik magukkal az írásbelire és a szóbelire - olvasható az Oktatási HIvatal oldalán.

  • Történelmi atlasz középiskolásoknak FI-504010903 (1. kiadás, 2015) ISBN 978-963-682-880-6
  • Történelmi atlasz középiskolásoknak FI-504010903/1 (1. átdolgozott  kiadás, 2016) ISBN 978-963-436-002-5
  • Történelmi atlasz középiskolásoknak FI-504010903/2 (1. kiadás, 2017) ISBN 978-963-436-159-6

Mit érdemes átnézni? Ezek a témakörök majdnem minden évben ott vannak a töriérettségin

Vannak témák vagy témakörök, amik mindig felbukkannak az történelemérettségin? Mit és mikor érdemes átnézni az írásbeli előtt? Tippek és trükkök, amivel hatékonyan készülhettek fel az idei történelemérettségire. A Studium Generale Történelem Szekciójának vezetőjével beszélgettünk.

De akkor mire támaszkodhattok?

Ha idén érettségiztek, még a vizsga előtt érdemes előre gondolkodni, és már az írásbeli előtt jól átnézni a különböző térképeket, ábrákat azoknál a témáknál, amelyek gyakran előfordulnak – tanácsolja a Studium Generale töri szekció vezetője.

Szerencsére nem kell aggódni, ugyanis a szekcióvezető szerint az atlaszhasználat együtt változott meg az érettségi felépítésével. Ami azt jelenti, hogy azért került ki a kronológia az atlaszokból, mert már nincs szükség direkt lexikális tudásra a történelemérettségin.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Hirdetés