Ingyenes próbaérettségit szervez a Studium Generale, még jelentkezhettek Érettségi-felvételi
Eduline

Ingyenes próbaérettségit szervez a Studium Generale, még jelentkezhettek

Idén is megtartja ingyenes próbaérettségi napját a Studium Generale, a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos előkészítője. Február 16-án megtudhatjátok, hogyan haladtok a felkészüléssel.

A 2019-es próbaérettségit hat helyszínen szervezik meg: Budapest, Székesfehérvár, Győr, Pécs, Kecskemét és Debrecen közül választhattok.

Idén is három tantárgyól lesz lehetőségetek próbaérettségit írni: matematikából, történelemből és közgazdaságtanból. Fontos, hogy mindhárom tárgyból közép- és emelt szinten is szerveznek vizsgát. Ha több tárgyból is kipróbálnátok magatokat, egy nap akár két próbaérettségit is írhattok a délelőtti, illetve a délutáni sávban. 

Alapvetően végzős és utolsó évük előtt álló középiskolásoknak szól az esemény. Azonban ez nem zárja ki, hogy olyanok is jelentkezzenek, akik már érettségiztek, de idén újra nekifutnak.

Ha tesztelnétek magatokat, itt valós körülmények között tehetitek próbára tudásotokat. A feladatsorok kijavítását követően lehetőséget biztosítanak számotokra, hogy személyesen tegyétek fel kérdéseiteket egy konzultációs napon - írják a szervezők.

Az esemény ingyenes, azonban a jelentkezés regisztrációhoz kötött, így nincs más dolgotok, mint kitölteni a következő űrlapot 2019. február 10. (vasárnap) 23:59-ig, és február 16-án szombaton elmenni a kijelölt helyre.

Megismételte a minisztérium: a 2020-as felvételihez már kell nyelvvizsga

Megismételte az Emberi Erőforrások Minisztériuma: 2020-tól a felsőoktatásba felvétel alapfeltétele lesz a B2-es nyelvvizsga és az emelt szintű érettségi.

Hirdetés