biztosítás

Felsőoktatás Edupress

Az Audi a legvonzóbb vállalat a műszaki és közgazdász hallgatók körében

Átadták a Legvonzóbb Vállalat díjat március 5-én. A 16. alkalommal átadott díj alapjául szolgáló kutatásban több mint 4700 közgazdász és műszaki hallgató vett részt, összesen 15 felsőoktatási intézményből. A tíz legvonzóbb vállalat névsorán túl a felmérés eredményéből többek között az is kiderül, hogy a pályakezdő műszaki hallgatók nettó kezdő fizetési elvárásai a 156 és 189 ezer forint között mozognak, míg a közgazdász hallgatók 138 és 177 ezer forint minimális nettó fizetésért is elhelyezkednének, de a fizetés szempontja csak az ötödik, illetve a hetedik helyen áll. A díjat mindkét hallgatói csoport körében az Audi Hungaria Motor Kft. kapta.

Felsőoktatás Eduline

Érettségi után egy év szabi

Mit csinál az, aki befejezte a középiskolát de semmi kedve rögtön belevetni magát az egyetemi/főiskolai életbe? Kivesz egy év szabit és utazgat a világban. Aki nem érti miről van szó, az valószínűleg nem egy felső-középosztálybeli angol család sarja, de nem kell kétségbeesni, nálunk is kezd elterjedni valami hasonló.

Közoktatás Eduline

Az ügynök halála

A közvélemény az ügynököket a házalókkal azonosítja, a róluk kialakított előítéletekkel teli kép pedig nehezen változik, noha, ahogyan orvosra, úgy a pénzügyi és biztosítási területeken is szükség van szakértőkre. Ügynökök helyett ma már teljesítményorientált, mozgékony, kapcsolatépítésben erős, nagyon széleskörű tudással rendelkező tanácsadók vannak a munkaerőpiacon. Ferencz Zoltán, a K&H Biztosító biztosítási disztribúció vezetőjével készített interjúnkból kiderül, hogy kik alkalmasak erre a pályára, és milyen kompetenciák szükségesek a sikerhez.