Egy 16 éves diák ismerte csak az önkormányzati törvényt egy közgyűlésen Campus life
Eduline

Egy 16 éves diák ismerte csak az önkormányzati törvényt egy közgyűlésen

A diákon kívül senki nem ismerte az önkormányzati törvényt, ő mentette meg a kecskeméti közgyűlést.

A kecskeméti közgyűlésen zavar alakult ki amiatt, hogy senki nem ismerte az önkormányzati törvényt, végül egy bekiabáló diák mentette meg a helyzetet – írja a 444.

Egy ellenzéki képviselőnő név szerinti szavazást kért egy indítványáról. A név szerinti szavazás eredménye 6 igen, 9 nem és 2 tartózkodás lett, a levezető elnök pedig bejelentette, hogy az indítvány nem kapott többséget, így simán kell szavazni arról. Ez is megtörtént, a javaslat nem ment át, az ülés pedig folytatódott volna, amikor a teremben zavar támadt.

A közönségben volt egy fiú, aki szót kért és odaszólt a képviselőnőnek, hogy a név szerinti indítvány esetében elég, ha a képviselők 25 százaléka egyetért azzal. A jegyző jogszabályokat keresett, de az illetékesek azt sem tudták, hogy melyik jogszabályt kell böngészni. A 16 éves Kristóf – aki egyébként jogi pályára készül- ekkor bekiabálta, hogy hogy az önkormányzati törvényt kell nézni és megadta a törvény pontos helyét is. Gyorsan kiderült, hogy igaza volt, így a levezető elnök a törvényeknek megfelelőlen elrendelte a név szerinti szavazást.

A közgyűlésen videó is készült:

Műveltségi teszt: hány zászlót ismertek fel?

Felismeritek a különböző nemzeteket zászlajuk alapján? Most kiderül. Mutatunk nyolc zászlót, és három-három válaszlehetőséget. Lássuk, nektek hibátlan lesz-e.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés