Nyolc hasznos dolog a kollégiumi élethez: ezeket ne hagyjátok otthon Campus life
Eduline

Nyolc hasznos dolog a kollégiumi élethez: ezeket ne hagyjátok otthon

Kollégiumba készültök költözni az őszi félévtől? Összegyűjtöttünk néhány praktikus dolgot, amit semmiképpen nem hagyjatok otthon.

 A kollégiumi életnek számos előnye van, azonban arra fel kell készülni, hogy sokszor szűkös a hely és mindig pont arra van szükség, ami épp nincsen ott. Van néhány fontos dolog, amit érdemes mindenképpen magatokkal vinni a szobátokba.

Ruhaszárító

Érdemes vinni magatokkal egy kisebb méretű ruhaszárítót, amit akár radiátorra is lehet akasztani, így helyet spórolhattok és a teregetés sem jelent gondot.

Kedvenc bögre

Több kollégiumban vannak evőeszközök, tányérok és poharak, de érdemes vinni magatokkal. Néhány tányér és evőeszköz mellé dobjátok be a kedvenc bögréteket is. Gondoljátok át, hogy milyen konyhai eszközökre lehet még szükség a mindennapok során.

Társas, kártya

Biztosan lesznek esték, amikor a szobatársakkal, kollégiumi lakótársakkal kicsit kikapcsolódnátok. Ilyenkor jól jöhet egy jó társas vagy egy kártyapakli.

Fülhallgató

Az egyik leghasznosabb kellék a koliban. Jól jöhet a tanulásnál, ha zavarnak mások és nem tudtok koncentrálni, de kikapcsolódáshoz is remek, hiszen így ti sem zavartok másokat.

Elosztós hosszabbító

Ez az, ami mindig nagyon jól jön. Konnektorból sosincs elég, de ezzel megoldhatjátok.

Papucs

Az otthon kényelmét becsempészhetitek egy kényelmes papuccsal és nem kell mindig cipőben bóklásznotok a kollégium folyosóin.

Gyógyszeres doboz

Az egyik legfontosabb dolog, amit nem szabad otthon hagyni. Lehet egy cipősdoboz vagy egy kis láda. Tegyetek bele minden olyan alapvető gyógyszert, amire szükség lehet (lázcsillapító, fájdalomcsillapító, lázmérő, krém rovarcsípésre).

Elemlámpa

Egy elemlámpa mindig jól jöhet, ha áramszünet lenne, vagy például meg kell szerelnetek valamit a sötétben.

Három dolog, amit tilos és három, ami kötelező az egyetemi gólyatáborokban

Bár idén a koronavírus miatt visszafogottabbak lesznek a gólyatáborok - már ahol nem maradnak el -, van néhány szabály, amelyet a saját érdeketekben még most is érdesem betartanotok. Mutatunk pár jó tanácsot.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés