Fejlesztenétek a földrajz ismereteiteket? Akkor ezeket az appokat érdemes letöltenetek Campus life
Eduline

Fejlesztenétek a földrajz ismereteiteket? Akkor ezeket az appokat érdemes letöltenetek

Jók vagytok föciből? Rajtatok nem tudnak kifogni a vaktérképek, és egy-egy kép vagy zászló alapján is felismeritek az országokat? Ezekkel az alkalmazásokkal tesztelhetitek a tudásotokat.

A világ földrajza

Ebben az alkalmazásban mindent megtudhattok a világ egyes országairól - térképekről, zászlókról, fővárosokról, népességi adatokról, vallásról, nyelvről, valutáról és sok minden másról. Az appban hatezer kérdés, több mint kétezer különböző ábra, négy nehézségi fok és huszonhat különböző játékmód közül választhattok.

Zászlók

Ha csak a zászlókat szeretnétek gyakorolni, akkor ezt az alkalmazást érdemes letöltenetek, ugyanis az app 197 önálló ország és 54 alárendelt ország zászlaját tartalmazza. Az ismereteiteket bővíthetitek betűkvíz formájában, több válaszos kérdésekkel vagy pedig egyperces időkorlátokkal. Az app 30 nyelven elérhető, köztük magyarul is.

Fővárosok

Ebben az alkalmazásban fővárosokkal kapcsolatos kvízkérdéseket találtok. A fővárosok a földrajzi elhelyezkedésük alapján hat csoportba vannak besorolva. Az app magyar nyelven is letölthető, de ha szeretnétek közben nyelvet is tanulni, akkor még huszonkét másik nyelv közül választhattok.

Négy ingyenes alkalmazás töritanuláshoz

Olyan ingyenes alkalmazásokat kerestek, amelyekkel játékos formában fejleszthetitek a történelem tudásotokat? Esetleg épp érettségi előtt álltok, de már elegetek van a papír alapú tételek magolásából? Most összegyűjtöttünk néhány remek alkalmazást, amelyek hasznosak lehetnek számotokra.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés