Izgalmas játékokat festettek a tanárok, diákok és a szülők a nagymágocsi iskola udvarára Campus life
Eduline

Izgalmas játékokat festettek a tanárok, diákok és a szülők a nagymágocsi iskola udvarára

Pedagógusok, diákok és szülők közösen festettek játékokat a nagymágocsi Hunyadi János Általános Iskola udvarára. Így a gyerekek különböző logikai játékokat, társasjátékokat és ugróiskolát is játszhatnak a szünetekben.

A Délmagyar számolt be arról, hogy a diákok ettől a tanévtől kezdődően akár Ki nevet a végén? társasjátékot is játszhatnak az udvarra festett óriás táblákon.

A gyerekek kérték, hogy legyen mivel játszani az udvaron is, ezért közel hetvenen – szülők, diákok és pedagógusok – összefogtak, és többek között malomjátékot, sakkot, Ki nevet a végén?-t, valamint ugróiskolát is festettek az iskola udvarára. A sakkhoz óriási sakkbábuik is vannak, a Ki nevet a végén?-hez és a malomjátékhoz pedig saját ötlet alapján készítettek bábukat.

null

null

A játékokkal a szabadidő eltöltése mellett a képességeiket és készségeiket is fejlesztik a diákok. A Sakkpalota program már évek óta működik az iskolában, de ettől a tanévtől logikai táblajáték programot is bevezettek, amin ötödik osztálytól vehetnek részt a diákok - teszi hozzá az oldal.

Egy kis nosztalgia délutánra: ti emlékeztek még ezekre a játékokra?

Kíváncsiak vagytok hogyan kell játszani a kelj fel Jancsit, vagy éppen a gumis játékot? Most összegyűjtöttünk nektek öt olyan iskolai játékot, amit főleg az órák közötti szünetekben és napköziben játszottak a diákok, de már kevesen ismerik őket. Ti még emlékeztek rájuk?

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés