Ilyen volt az iskola régen: tanszerek és osztálynapló (fotók) Campus life
Eduline

Ilyen volt az iskola régen: tanszerek és osztálynapló (fotók)

Kíváncsiak vagytok hogyan zajlott az oktatás régen? A Fortepan fotóiból készítettünk egy összeállítást, láthattok retró iskolatáskát, uzsonnás dobozt is.

Az írást nem úgy kell elképzelni, hogy a diák kiválasztotta az éppen kedvére való tollat a tolltartóból: tintatartót, tollszárat és tintaitatót is tartottak maguknál - ezekből pedig általában egyfélét. Utóbbi két darab látszódik is a következő fotón egészen 1930-ból.

Nem elektromos csengő volt, mint most, a tanárok kézi csengővel csengettek. A következő fotón jól látszik ez az eszköz az osztálynaplóra helyezve.

Az iskolatáskától sem kellett megszakadniuk a diákoknak, egészen kis hátitáskával zajlott az iskolába járás, hiszen a diákoknak nem nagyon volt saját tankönyvük, nemhogy tárgyanként különböző, mint ma.

Az uzsonnás doboz talán sokak kedvence, még ma is használják. A harmincas években így nézett ki a felvehető (szíjas) uzsonnás kis táska.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Így ballagtak a 60-as, 70-es évek diákjai: képek

A következő napokban tartják a középiskolai ballagásokat. A Fortepan képeivel megnézhetitek, milyen volt egy ballagás a 60-as, 70-es években.

Hirdetés