Meg tudtátok volna oldani az idei matekérettségit? Itt kipróbálhatjátok Kvíz
Eduline

Meg tudtátok volna oldani az idei matekérettségit? Itt kipróbálhatjátok

Összeállítottunk nektek egy tesztet az idei középszintű matekérettségi rövid feladataiból. Ti átmennétek a vizsgán, ha most kellett volna érettségiznetek? Teszteljétek tudásotokat.

Itt tölthetitek ki a tesztet:

Az eredményért görgessetek a lap tetejére.

Még több kvízért kattintstok ide.

"Összességében korrekt feladatot kaptak a diákok"

Az első részben egyszerűbb feladatok voltak, a tavalyi évhez képest ez a feladatsor valószínűleg a diákoknak is könnyebben ment. A második részben azonban már nem volt ennyire jó dolguk az érettségizőknek - mondta el a mai matekérettségiről Kukucska Dániel a Studium Generale matekszekciójának vezetője.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2020-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Hirdetés