Műveltségi kvíz profiknak: mennyit tudtok a franciákról? Kvíz
Eduline

Műveltségi kvíz profiknak: mennyit tudtok a franciákról?

Otthon vagytok a francia konyhában? Ismeritek a francia szerzők műveit? Szeretitek a francia divatot és a feltalálók sem foghatnak ki rajtatok? Akkor ezt a tesztet látnotok kell. Vegyes műveltségi teszt profiknak.

Tudjátok, hogy mi az a Quiche? Ismerősen cseng az irodalom órákról Émile Zola neve? Vagy éppen Yves Saint Laurent divattervező munkásságában vagytok járatosak? Ha legalább az egyik kérdésre igennel tudtok válaszolni, akkor a következő teszt nektek való.

Ebben a vegyes kvízben pár kép erejéig betekintést nyerhettek a francia ételkülönlegességekbe, feleleveníthetitek az irodalom órákról megmaradt emlékeiteket, tesztelhetitek a divattal kapcsolatos tudásotokat, és néhány feltaláló nevével is találkozhattok.

Itt találjátok a kvízt:

Még több kvízt próbálhattok ki itt.

Mit tudtok ezekről a festményekről? Műveltségi kvíz

Ismeritek az olasz festők alkotásait? Teszteljétek ismereteiteket a következő kvízzel.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés
Kevesebb felvételiző, érettségi statisztikák, iskolaőrök fizetése, vita a csúsztatott iskolakezdésről – ezek voltak a hét hírei Közoktatás Eduline

Kevesebb felvételiző, érettségi statisztikák, iskolaőrök fizetése, vita a csúsztatott iskolakezdésről – ezek voltak a hét hírei

Sokkal kevesebb idén a felvételiző, 2001 óta nem voltak ilyen kevesen. A héten kiderült, hogyan sikerültek a 2020-as, rendhagyó érettségik, a felvételizőknek pedig csütörtökig volt idejük a módosításra. Több hír is megjelent az iskolaőrséggel kapcsolatban és kreditrekordokat is gyűjtöttünk. Mutatjuk a hét híreit röviden.