Zseniális módszert talált ki egy tanár, hogy ne felejtsék el a gyerekek a kézmosást Közoktatás
Eduline

Zseniális módszert talált ki egy tanár, hogy ne felejtsék el a gyerekek a kézmosást

Most, az influenza- és koronavírus-járvány miatt még fontosabb a rendszeres kézmosás, és erre a gyerekeket is meg kell tanítani. Shauna Woods, egy Missouri állambeli iskola tanárnője zseniális módszert dolgozott ki arra, hogy ösztönözze a diákokat az alapos kézmosásra.

A gyerekek egész nap együtt vannak és egymással érintkeznek az iskolában, így a vírusokat és baktériumokat is könnyen átadhatják társaiknak. Éppen ezért Shauna Wood, egy Missouri állambeli iskola tanárnője zseniális ötlettel állt elő, amivel motiválhatja a tanítványait a kézmosásra - írja a goodmorningamerica.com.

A tanárnő elmondta, hogy évek óta van egy "Mrs. Woods" feliratú bélyegzője, amit eddig a céljának megfelelően, azaz iskolai könyvek megbélyegzésére használt, de egyik reggel eszébe jutott, hogy másra is alkalmas lehet.

Onnantól kezdve a gyerekeknek minden tanítási nap kezdetén egy pecsétet nyomott a kézfejére, akinek pedig ez délutánra lekopott, meglepetést kapott. A pecsét tulajdonképpen egyfajta vizuális emlékeztetőként is működik, ami motiválja őket az alapvető higiéniára, így idővel szokássá válik náluk a kézmosás.

Egyre több országban zárnak be iskolákat a koronavírus miatt

Egyre több országban döntenek úgy, hogy bezárják az oktatási intézményeket egy időre a koronavírus terjedésének megfékezése miatt. Itt találjátok azoknak az országoknak a listáját, ahol már életbe lépett a korlátozás.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés