#vádemelés

Közoktatás Eduline/MTI

Vádat emeltek a tanárát megkéselő győri fiú ellen

Előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség az ellen a 17 éves diák ellen, aki tavaly decemberben tanórán megkéselte osztályfőnökét egy győri szakközépiskolában - tájékoztatta a megyei főügyész kedden az MTI-t.

Közoktatás MTI

Igazolatlan hiányzások miatt emeltek vádat két szülő ellen

Több szabálysértési és büntetőeljárás ellenére is éveken át elhanyagolta két közös gyerekük iskoláztatását az a zalaegerszegi nő és élettársa, akik ellen kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat. Időközben gyermekeiket állami gondozásba is vették - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Közoktatás eduline/mti

Vádat emeltek az alapítványi iskola zaklató tanára ellen

Több mint húsz kiskorú veszélyeztetésével vádol az ügyészség egy budapesti, XXIII. kerületi középiskolai tanárt - közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel. Bár a hírben nem említik, valószínűleg a soroksári Qualitas középiskolában történtek miatt lépett az ügyészség.

Közoktatás Eduline

Vádemelési javaslat a saját diákját megkéselő tanár ügyében

Életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésével gyanúsította meg a rendőrség azt a nőt, aki július 31-én életveszélyesen megsebesített egy, az ablakán dörömbölő, erőszakoskodó diáklányt; ügyét vádemelési javaslattal hétfőn megküldték a Fejér Megyei Főügyészségre - közölte a rendőrség.

Felsőoktatás Eduline

300 ember ellen emelhetnek vádat a diplomahamisítási-ügyben

Háromszáz ember elleni vádemelési javaslattal zárult az, a még 2007-ben indult nyomozás, amelynek három fő gyanúsítottja a legkülönfélébb végzettségeket bizonyító okiratokat készített anyagi ellenszolgáltatás fejében – számolt be a nyomozás eredményeiről Kovács Veronika főhadnagy csütörtökön Budapesten.