#pályakezdők

Pályakezdés Eduline

Friss kutatás: a munkahely nem helyettesíti az egyetemi tanulást

Egy kutatás szerint jelentős a lemorzsolódás az egyetemi alapképzéseken: a hallgatók 40 százaléka megszakítja tanulmányait – az okok egyelőre nem tisztázottak, de annyi biztos, hogy sok cég kifejezetten hajt az egyetemista munkaerőre. Főként az informatikai és a gazdasági szakokra jellemző, hogy egy vonzó álláslehetőség elcsábítja a diákokat - pedig a cégeknek ebben felelőssége van, hiszen talán jó ötletnek tűnik pénzt keresni a tanulás helyett, de a karrierterveket erősen befolyásolhatja a diploma hiánya.

Pályakezdés Eduline

A legfontosabb kérdések pályakezdőként: minden, amit a szabadnapokról tudni kell

Pályakezdőként sokszor útvesztőnek tűnhet a rengeteg szabály és törvény, ami meghatározza a mindennapjaitokat. Sokan azonban még akkor sem teszik fel a kérdéseiket, ha valamit nem értenek. Pontosan mik határozzák meg a szabadnapjaitok számát, és milyen szabályok vonatkoznak rátok pályakezdőként vagy diákként? Most minden kérdésetekre választ kaphattok.

Pályakezdés Talabér Dominika

A legnagyobb hibák, amelyet pályakezdők (is) elkövetnek a munkahelyen

Munkavállalóként – de főleg tapasztalatlan pályakezdőként – érdemes megjegyezni néhány szabályt annak érdekében, hogy ne fussunk bele kellemetlen félreértésekbe vagy hogy ne kerülhessenek meg minket a munkahelyen. Hogy mik ezek a szabályok? Dr. Juhász Zoltán ügyvéd elmondta az Eduline-nak.

Felnőttképzés Eduline

Mire figyelj az álláskeresésnél? Két sikeres pályakezdő tanácsai

Számít-e az önéletrajz, vagy inkább az interjúra érdemes gyúrni? Szükségszerűen kihullanak-e a személyes interjún az izgulós jelentkezők? Kell-e többet teperni egy állásért nőként? Két fiatal nővel beszélgettünk, akik jelenlegi pozíciójuk megszerzésével jókora lépést tettek karrierjükben. A közös bennük, hogy mindketten pályakezdők a maguk szakmájában, és úgy érzik, a lehető legjobb helyre kerültek.