#koncentráció

Közoktatás Vendégszerző

Hogyan segíthetnek a telefonos appok a koncentrálásban? Így nem lesz rémálom a tanulás

A diákok sokszor nehezen tudnak nekiülni tanulni, ha pedig egyszer már nekikezdtek, akkor is nehezen megy az odafigyelés. Minduntalan elkalandozik a figyelmük, valami érdekesre esik a pillantásuk, ami kizökkenti őket vagy, ami a leggyakrabban fordul elő, jön egy üzenet a telefonra, és máris oda a koncentrálás. Most pár appot ajánlunk, amivel könnyebb lesz a tanulás.

Közoktatás Eduline

A koncentráció segítségével bármi lehetséges?

Uri Geller utódja, a „Kiválasztott”, aki nem más, mint Danny Blue 36 ezer diákot látogat meg az év első negyedében. Előadásában többek között azt is megmutatja a tanulóknak, hogy koncentrációval és memóriával mennyire tudják javítani a képességeiket. Interjúnkból kiderül, hogy miért teszi mindezt a mentalista.

Közoktatás Eduline

Az iskolapad egyre kisebb a mai gyerekekhez

Komoly hátfájással és tanulási nehézségekkel szembesülhetnek a mai diákok: a kényelmetlen bútorzat nem csak a gerincnek árt, hanem a figyelmet is elvonja a tananyagról. Az iskolapad ugyanis túl kicsi a mai kor gyermekeihez, az új generáció tudniillik nem csak magasabb, de kövérebb is, ennek eredményeként pedig hát- és derékfájás alakulhat ki náluk – állítja egy tanulmány.