#gazdaságtudomány

Felsőoktatás Eduline

Nyomozás indult az MNB alapítványa miatt, átláthatatlanul forgathat közpénzt saját felsőoktatására

A Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaságtudományi Bizottsága emelt szót először az alapítvány ellen, amely az egyébként nagyon szigorú szabályok ellenére úgy fordít milliárdokat saját gazdasági képzésének felépítésére, hogy azt nem ellenőrizhetően teszi. Az ügyben egy feljelentést követően nyomozást rendeltek el.

Felsőoktatás Eduline

Megugrott a gazdasági képzést választók száma

Néhány kulcságazat a statisztikák szerint továbbra is aggódhat a szakember utánpótlás miatt. Három ágazat ért el érdemi növekedést a felvételizők számára tekintettel, a mezőnyből különösen kiemelkedik a gazdaságtudományi képzésre jelentkezők száma, emellett a pedagógus és a bölcsész életet is újra többen választanák.

Felnőttképzés Czervan Andrea

Ilyen az élet diplomás pályakezdőként - első rész: gazdaságtudomány

Sorozatunkban egyéni tapasztalatok és a diplomás-pályakövetési rendszer adatai alapján mutatjuk be, hogy érzik magukat a munka világában a diplomás pályakezdők. Mennyit keresnek, hol helyezkednek el, hányan dolgoznak diplomát nem igénylő munkakörben, és milyen arányban tanulnak tovább? Első rész: gazdaságtudományok.

Felsőoktatás Eduline

Megduplázódott a mesterképzésre jelentkezők száma

Kétszer annyian jelentkeztek az idén első helyen mesterképzésre, mint tavaly: míg ezek a hallgatók 2008-ban csak az összes felvételiző hat százalékát tették ki, ebben az évben arányuk 13 százalék körülire emelkedett - olvasható az Országos Felsőoktatási Információs Központ legfrissebb összegzésében.