#Mexikó

Közoktatás Eduline/MTI

TV-ben és rádióban oktatnak majd az új tanévben Mexikóban

Az oktatásügyi miniszter szerint a mintegy harmincmillió mexikói diák számára nem biztonságos visszatérni a tantermekbe, ezért televíziós és rádiós műsorok keretében juttatják el a tananyagot a tanulókhoz. Az oktatáson ugyanúgy kötelező lesz részt venni, mintha tantermi órák lennének, és természetesen a diákoknak vizsgázniuk is kell majd a tanultakból.

Felsőoktatás MTI

Kínos: schmittelte szakdolgozatát a mexikói elnök?

Plágiumgyanú merült föl Enrique Pena Nieto mexikói elnök egyetemi szakdolgozata körül, amelyre 25 éve az ügyvédi diplomáját kapta, miután egy hírportál hétfőn azt közölte, hogy a dolgozatban tucatnyi más szerzőtől származó szöveget talált.

Felsőoktatás MTI

Megkínozhatták a Mexikóban eltűnt diákokat

Kínzás nyomait azonosították szakértők a 2014-ben eltűnt 43 mexikói diák egyik, egy nappal később holtan talált főiskolás társának maradványain - közölte hétfőn a latin-amerikai ország Nemzeti Emberi Jogi Bizottsága.

Közoktatás eduline/mti

Blokád alá vettek a sztrájkoló tanárok egy mexikói tartományt

Csak légi úton tudja élelmiszerrel ellátni a mexikói kormány a sztrájkoló tanárok által elszigetelt Oaxaca tagállamot. A közép-amerikai ország déli részében lévő, elszegényedett területre csütörtökön indítják a hadsereg egy repülőgépén az első segélyszállítmányt.