Diákmunkakeresési tippek és trükkök az idei nyárra Pályakezdés
Eduline

Diákmunkakeresési tippek és trükkök az idei nyárra

Idén a koronavírus miatt elmaradnak a fesztiválok és a nagyobb rendezvények, így a sokak által kedvelt diákmunkák - például karszalagozás, hostesskedés - is eltűntek. De mégis merre érdemes elindulnotok, ha szeretnétek egy kis plusz pénzt szerezni a nyári szünet utolsó heteiben? Mutatjuk.

Bár a járványhelyzet miatt elsőre sokkal nehezebbnek tűnhet, hogy jó diákmunkát találjatok, azért nem ilyen rossz a helyzet. Tény, hogy idén nehezebb összekötni a kellemeset a hasznossal - mint például amikor egy fesztiválon dolgoztok hostessként -, de ha ti is alkalmazkodtok egy kicsit az új helyzethez, akkor most sem kell lemondanotok a pénzszerzési lehetőségekről. Sőt, mivel a diákok bérezése jóval alacsonyabb és a munkaidejük is sokkal rugalmasabb, ezért idén nyáron számtalan olyan állás közül is válogathattok, amit korábban meg sem hirdettek volna a cégek.

Ezeket a pozíciókat azonban nem feltétlenül diálmunkaként tüntetik fel a munkaadók. Éppen ezért, érdemes az alkalmi munkákat és a részmunkaidős állásokat is böngésznetek. Az utóbbinak az is nagy előnye, hogy ha sikerül olyan munkát találnotok, amit hosszabb távon is szívesen végeznétek, akkor a sulikezdéssel sem kell lemondanotok róla, hiszen ezek általában könnyen összeegyeztethetők az órarenddel.

Ami szintén kedvez a nyári munkát keresőknek, hogy sok helyen a koronavírus miatt inkább a házhozszállítást választják, ezért több emberre van szükség a kiszállítós munkakörökben - ezekhez jogosítvány sem feltétlenül szükséges, hiszen általában biciklivel is el lehet őket végezni.

Van azonban néhány dolog, amire idén nyáron is oda kell figyelnetek, ha munkát szeretnétek vállalni. Ezekeről a szabályokról itt írtunk korábban. Ha pedig kíváncsiak vagytok, hogy az iskolaszövetkezetek szerint mi várható a diákmunka területén a nyár utolsó hónapjában, a meglátásokat és véleményeket itt tudjátok elolvasni.

Augusztus végéig tart az idei nyári diákmunka program - még jelentkezhettek

Idén is az önkormányzati diákmunkát választották a legtöbben a nyári diákmunka programban. Itt vannak a részletek az augusztusig tartó programról.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés