Három ingyenes app, amivel gyakorolhatjátok az angol nyelvtant Nyelvtanulás
Eduline

Három ingyenes app, amivel gyakorolhatjátok az angol nyelvtant

Nincs nyelvtudás biztos nyelvtani alapok nélkül - de szerencsére már ezek elsajátításához sem szükséges az unalmas tankönyveket bújni. Most három olyan alkalmazást ajánlunk, amivel egyszerűen fejleszthetitek a tudásotokat.

Angol nyelvtan

Ez az alkalmazás azok számára készült, akik – kortól és céltól függetlenül – szeretnének angolul tanulni. Az appot egy angol nyelvtanár fejlesztette ki, aki folyamatosan tervezi bővíteni az anyagot. Eddig többek között a személyes névmásokat, szórendet, igeidőket, szenvedő- és műveltető szerkezeteket, valamint a függőbeszédet is gyakorolhatjátok a segítségével. Minden nyelvtani egységhez sok példamondatot találhattok, ami segít a nyelvtani szabályok elsajátításában. Az alkalmazás összesen nagyjából hatszáz példamondatot tartalmaz.

English Grammar Test

Ezt az appot elsősorban akkor érdemes letöltenetek, ha már középszinten megy nektek az angol, ugyanis ezzel feleleveníthetitek és begyakorolhatjátok a korábban már tanultakat. Itt is vannak alapszintű nyelvtani feladatok, viszont ezeknek a megértéséhez is szükséges egy biztos alap tudás. Az alkalmazáson belül tesztjellegű feladatokat találtok, és a kérdések megválaszolása után egy rövid indoklást is kaptok, hogy miért éppen az a helyes válasz.

English Grammar Book

Itt részletes leírásokat, nyelvtani magyarázatokat kaphattok, amit sok-sok példával szemléltetnek. Mindezt a hozzájuk kapcsolódó nyelvtani feladatokkal be is gyakorolhatjátok. Az alkalmazásban két féle feladattípussal találkozhattok – az egyiknél kattintani kell a helyes megoldásra, a másiknál pedig be kell húzni a helyes megoldást a mondat üres részébe.

Így (is) fejleszthetitek a szókincseteket angolból: appajánló

Megvan a felvételi, ezzel a lendülettel pedig nekiállnátok készülni a nyelvvizsgára? Szuper appot ajánlunk, amellyel fejleszthetitek a szókincseteket.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés