Ilyen feltételekkel kaphatjátok vissza a nyelvvizsga díját Nyelvtanulás
Eduline

Ilyen feltételekkel kaphatjátok vissza a nyelvvizsga díját

Akkor is visszaigényelhetitek a nyelvvizsga költségét, ha csak írásbeli vagy szóbeli vizsgát tettetek? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Pár éve csak írásbeli nyelvvizsgát szereztem angolból, most szeretnék szóbelizni. Akkor is visszakaphatom a vizsga díját, ha csak ilyen vizsgát csinálok most?

Alapesetben a támogatás keretében a sikeres komplex nyelvvizsga, vagy az egyesíteni kívánt részvizsgák együttes összegét kaphatjátok vissza. Ha viszont az első részvizsga vizsganapja 2018. január 1. előtti, vagy a két sikeres részvizsga-bizonyítvány kiállítása között több mint 1 év telt el, akkor a támogatás csak a második részvizsga díja után jár. Így a fenti esetben csak a szóbeli árát is vissza lehet igényelni, ha a vizsgákat egyesítik.

A komplex, B2-es vagy C1-es nyelvvizsga, az emelt szintű idegen nyelvi érettségi, illetve a honosítás díjából 2018-ban befizetett vizsgadíj esetén 34 500 forintot, 2019-ben befizetett vizsgadíj esetén pedig 37 250 forintot kaphattok vissza.

A támogatást a nyelvvizsga-bizonyítvány kiállításának napjától számítva egy éven belül azok igényelhetik, akik a nyelvvizsga-bizonyítványban megjelölt vizsganapon még nem töltötték be a 35. életévüket. Ha a szóbelit és az írásbelit külön-külön teszitek le és egyesítitek őket, akkor a második részvizsga napját kell figyelembe venni.

A honosítás díját, illetve nyelvvizsgával egyenértékű idegen nyelvi emelt szintű érettségi díját is vissza lehet igényelni.

A nyelvvizsgadíj visszaigénylésének menetéről itt olvashattok.

Vigyázat: csak ezeknek a nyelveknek az esetén kaphatjátok vissza a nyelvvizsga díját

Minden nyelvből vissza lehet kapni a vizsgáért fizetett összeget? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés
Kevesebb felvételiző, érettségi statisztikák, iskolaőrök fizetése, vita a csúsztatott iskolakezdésről – ezek voltak a hét hírei Közoktatás Eduline

Kevesebb felvételiző, érettségi statisztikák, iskolaőrök fizetése, vita a csúsztatott iskolakezdésről – ezek voltak a hét hírei

Sokkal kevesebb idén a felvételiző, 2001 óta nem voltak ilyen kevesen. A héten kiderült, hogyan sikerültek a 2020-as, rendhagyó érettségik, a felvételizőknek pedig csütörtökig volt idejük a módosításra. Több hír is megjelent az iskolaőrséggel kapcsolatban és kreditrekordokat is gyűjtöttünk. Mutatjuk a hét híreit röviden.