A 16 éves diák kiállt a bíróságon tanárnője mellett, aki szexuálisan zaklatta Közoktatás
Eduline

A 16 éves diák kiállt a bíróságon tanárnője mellett, aki szexuálisan zaklatta

Bíróság elé kellett állnia a korábban középiskolai tanárként dolgozó 26 éves nőnek, mert lefeküdt az egyik 16 éves diákjával.

A fiú, akinek a nevét a kora miatt nem hozták nyilvánosságra, kiállt a nő mellett a bíróságon - írja a 24.hu. Azt mondta,

az állam, és polgárok semmivel sem lesznek nagyobb biztonságban, ha a tanárnőt börtönbe küldik, majd felszólította a hallgatóságot, hogy felállással fejezzék szolidaritásukat a tanárnővel.

A fiú azt mondta, csak javára vált, hogy szexuális viszonyt folytatott a tanárral, mert míg korábban „láthatatlan” diák volt az iskolában, akit a társai levegőnek néztek, hirtelen népszerűvé vált. Olyanok mentek oda hozzá beszélgetni, akik korábban pillantásra sem méltatták - írja az oldal.

Az ügyész azt mondta, a fiú kiállása csak azt bizonyítja, hogy a tanárnő kihasználta a fiú tapasztalatlanságát, és befolyásolhatóságát. Úgy érvelt, az áldozat felszólalása a legjobb bizonyíték arra, hogy miért nem szabad kiskorúakkal, pláne tanár-diák viszonyban szexuális kapcsolatot létesíteni.

A bíró végül 120 nap börtönbüntetésre ítélte a tanárnőt. Emellett egész hátralévő életében szerepelni fog a szexuális bűnelkövetők listáján, és soha többé nem dolgozhat 12 és 18 év közötti gyerekekkel. A nő az áldozatával nem létesíthet kapcsolatot, amíg a fiú be nem tölti a 21 éves kort.

Nagy a baj, minden harmadik diáklányt zaklattak már szexuálisan

Az Egyesült Királyságban minden harmadik lányt zaklattak már, amikor iskolai egyenruhát viselt - derül ki egy friss felmérésből. Az Egyesült Királyságban minden harmadik lányt zaklattak már szexuálisan, amikor iskolai egyenruhát viselt - derül ki egy új felmérésből, írja a BBC. A felmérés szerint sok lány már úgy érzi, hogy az utcai zaklatás hamarosan a "felnőtté válás részévé lesz".

Hirdetés
Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul

Visszaesett a Magyarországon tanuló Erasmus-ösztöndíjasok száma a koronavírus-járvány miatt, ezt pedig a főként külföldi hallgatókra specializálódott hostelek, magánkollégiumok üzemeltetői is a saját bőrükön érzik. Van, ahol már szállást, reggelit és ingyen wifit tartalmazó „karanténcsomagot” is kínálnak a külföldről érkező egyetemistáknak.