Folytatódik a per: az igazságügyi szakértő szerint szexelt diákjával a budapesti tanár Közoktatás
Eduline

Folytatódik a per: az igazságügyi szakértő szerint szexelt diákjával a budapesti tanár

A férfi az egyik fővárosi gimnáziumban és a Budapesti Honvéd utánpótlását adó Magyar Futball Akadémián is tanított.

Hétfőn az igazságügyi szakértő meghallgatásával folytatódott annak a férfinak a pere, aki ellen többrendbeli szexuális kényszerítés bűntette, kiskorú veszélyeztetése miatt indult eljárás - írja a hvg.hu.  

Az igazságügyi szakértő két sértettet vizsgált meg, de közülük csak az egyik volt jelen a tárgyaláson, így a róla szóló összegzést ismertették. Ez az a diák volt, aki korábban arról vallott, hogy a tanárral annak lakásán volt szexuális kapcsolata.

Két év börtönt kapott a tanár, aki többször is lefeküdt egyik 16 éves diákjával

Két évig tartó börtönbüntetésre ítéltek Nagy-Britanniában egy 43 éves tanárt, aki többször is lefeküdt egyik 16 éves diákjával, és megpróbálta szexelésre rávenni egy másik 16 éves tanulóját. A beszámolók szerint a számítógépes ismereteket oktató tanár kifejezetten magánéleti problémákkal küzdő lányokat választott ki célpontnak, és igyekezett őket rávenni, hogy feküdjenek le vele.

A lap azt írja, a szakértő arról beszélt, hogy számára egyértelmű: biztosan megtörtént az aktus, csak azok száma és körülményei tisztázatlanok. A szakember a vizsgálat idején 17 éves fiúról azt állapította meg, hogy inkább a szexuális kíváncsiság, mintsem a tanárától való félelem motiválta. Az eset a sértett értelmi és érzelmi fejlődését nem befolyásolta negatív irányba. A fiú befolyásolható személyiség, s érzelmi kötődése a vádlotthoz egyértelműen feltárható.

A hétfői tárgyaláson egy újabb tanú is vallott a férfi ellen a feljelentést tevő honvédos focista, valamint szobatársa után. A fiú szerint a pedagógus őt is üzenetekkel bombázta 2015 tavaszán, amelyek "poénos külsőbe öltöztetett szexuális ajánlatok voltak".

A per során megszólalt a vádlott volt felesége is, ő azt állította, hogy két alkalommal a férfi egyik tanítványával – aki akkorra már elmúlt 18 éves – hármasban szexeltek.

Szexuális tartalmú üzeneteket küldött 13 éves diákjainak, bíróság elé áll

Facebookon lépett kapcsolatban általános iskolai tanítványaival az az abai tanár, aki kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt áll a székesfehérvári bíróság elé - írja a Bors. A vádirat szerint a pedagógus a 2015-ös tanév kezdetétől egészen 2016 elejéig három hetedikes és egy nyolcadikos tanítványának küldött szexuális tartalmú üzeneteket, illetve képeket.

Hirdetés
Ismét jön az online oktatás középiskolai felvételivel és érettségi felkészüléssel Közoktatás Eduline

Ismét jön az online oktatás középiskolai felvételivel és érettségi felkészüléssel

Ismét több százezer diákot, tanárt és szülőt érint a központi döntés: április 7-ig minden óvoda és iskola zárva lesz, a diákok online órákon vesznek majd részt. De vajon a szigorítás ellenére is megtartják a középiskolák az e heti szóbeli vizsgákat? Lesz-e ügyelet az óvodákban és az iskolákban? És mi lesz az érettségivel?