Diákok vásárolnak krétát az iskolákba a Klik helyett Közoktatás
Eduline

Diákok vásárolnak krétát az iskolákba a Klik helyett

A Szabad Oktatásért nevű, középiskolások alkotta szervezet vitt adományként krétát és táblafilcet a gyógypedagógiai képzést biztosító Mészáros Jenő Általános Iskolába – írta a 444.hu.

A szervezet tagjai korábban több mint száz iskola igazgatójának írtak e-mailt, arra kérdezve rá, hogy van-e bármiféle ellátási nehézsége az intézményeknek - írta a 444.hu.

Összesen harminc helyről kaptak választ. Két iskola vezetője jelezte csak, hogy semmire nincs szükségük. Volt még öt intézmény, ahonnan elsőre ugyan azt jelezték, hogy szükségük lenne krétaadományra, egy nappal később egyszerre vonták ezt vissza. Összesen 22 iskola maradt, amelyik segítséget kért.

Botrányok a Klik körül

Kirúgják az alkalmazottakat a Kliknél, hogy közmunkásként vegyék vissza

Az oktatási rendszer nagy hibáira mutattak rá a diákok

Kipakolt egy tanár: hányást takaríttatnak velük az iskolákban

Nem adott pénzt a Klik: nem tudnak felvételizni a diákok?

Ezek közül mentek most elsőnek a csepeli iskolába. Összesen 2700 krétát és 68 táblafilcet vittek magukkal. Ezeket részben zsebpénzből vásárolták, de támogatta őket a Humán Platform is. Adománygyűjtő kampányt indítanak, mert a maradék 21 iskola összesen 42 ezer krétát és ezer filcet igényelt.

Ezzel szemben Varga Mihály az RTL Klub Magyarul Balóval műsorában azt nyilatkozta, ő még nem hallott olyan iskoláról, ahol hiányzott volna a papír vagy a kréta.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés