Milliárdokból egészítik ki a KRÉTA-rendszert: "nem tudom, központilag mit akarnak még tudni rólunk" Közoktatás
Eduline

Milliárdokból egészítik ki a KRÉTA-rendszert: "nem tudom, központilag mit akarnak még tudni rólunk"

A néhány hónappal ezelőtt beüzemelt KRÉTA nevű digitális iskolai naplót egészít ki az a szoftver és szolgáltatáscsomag, amelyet most 3,7 milliárd forintért rendelt meg az állami iskolafenntartó – közölte a Klebelsberg Központ a Népszavával.

"A Klebelsberg Központ szeretne haladni a korral, és olyan új lehetőségeket kíván biztosítani a diákok, szülők, gondviselők számára, melyek megfelelnek a XXI. század kihívásainak" – közölte a Népszavával a Klebelsberg Központ. Mint írták, fontosnak tartják, hogy minél szélesebb körben legyenek elérhetők a diákok, szülők és gondviselők számára az oktatási tevékenység során velük kapcsolatban, részükre létrejövő információk, valamint bővíteni szeretnék az elektronikusan intézhető ügyek körét.

Arról nem írtak, hogy mindez miért csak a 900 millióért elkészített KRÉTA beüzemelése után jutott eszükbe és vált fontossá.

Ács Katalin, az iskolaigazgatókat tömörítő Oktatási Vezetők Szakszervezetének elnöke szerint teljesen felesleges ilyen drágán bővíteni a KRÉTA-rendszer funkcióit, úgy véli, a pénzügyi és személyzeti adatok most is könnyedén elérhetőek a tankerületek számára. "A szülők is hozzáférnek az e-naplókhoz, és minden másról tájékozódhatnak a KRÉTA-ban. Nem tudom, központilag mit akarnak még tudni rólunk. Hogy hányszor veszünk levegőt?" - mondta.

Ennek nem fognak örülni a tanárok: sok baj van vele, mégis mindenhol használni kell a KRÉTA-t

A Népszava szerint még mindig sok a probléma a köznevelési tanulmányi alaprendszerrel, a KRÉTA-val. Az idei félévtől az összes, tankerületi központok által fenntartott iskolában bevezetik a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (KRÉTA) használatát - derült ki Rétvári Bence államtitkár Kunhalmi Ágnes (MSZP) kérdéseire adott írásbeli válaszából.

Hirdetés