Fontos határidő jár le: aki ma nem jelentkezik, bukhatja a felvételit Közoktatás
Eduline

Fontos határidő jár le: aki ma nem jelentkezik, bukhatja a felvételit

Legkésőbb ma kell feladnotok a jelentkezési lapokat a középiskolai felvételi központi írásbeli vizsgájára.

Csaknem 490 középiskola várja el, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen megírják a központi írásbelit, így ha februárban ilyen iskolába is jelentkeznétek, nem szabad lecsúsznotok az írásbeliről.

Ehhez 2014. december 9-ig kell jelentkeznetek a www.oktatas.hu honlapról letölthető tanulói jelentkezési lappal - ezt nem szabad összekeverni a középiskolai jelentkezéssel. A felvételi menetéről itt olvashatjátok részletes összefoglalónkat.

A lapot abba a középiskolába kell benyújtanotok, ahol a központi írásbeli vizsgát tennétek, függetlenül attól, hogy később melyik középiskolába jelentkeztek. Érdemes a hozzátok legközelebb eső intézményt választani. Egy tanuló csak egy intézménybe adhatja be a jelentkezését. A vizsgát szervező középiskolák listáját itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Keresztféléves felvételi: kik kapnak hiánypótlási felszólítást? Érettségi-felvételi Eduline

Keresztféléves felvételi: kik kapnak hiánypótlási felszólítást?

A hitelesítési határidőt követően megkezdődött az adatok és a csatolt dokumentumok feldolgozása. Amennyiben ennek során megállapítják, hogy a felvételi jelentkezési kérelmet hiányosan nyújtottátok be, legkésőbb 2021. január 3-ig felszólítást kaptok a hiányok pótlására. Fontos azonban, hogy nem minden esetben érkezik felszólítás.