Egy hónappal lerövidítik a nyári szünetet, hosszabb lesz a tanév Denverben Közoktatás
Eduline

Egy hónappal lerövidítik a nyári szünetet, hosszabb lesz a tanév Denverben

Több mint egy hónappal, egészen pontosan 39 nappal lesz hosszabb a következő tanév egy denveri iskolában.

Több mint egy hónappal, egészen pontosan 39 nappal lesz hosszabb a következő tanév egy denveri iskolában. A Manual High School tanulói szeptember helyett már 2012. július 9-én elkezdik az iskolát, és egészen 2013 júniusáig kell várniuk a következő vakációra – adta hírül a Huffington Post.

A denveri Manual High School: rekordhosszúságú tanévre készülhetnek a diákok

Vermon Jones igazgató szerint minden tanterembe légkondicionálót szereltetnek, mert júliusban és augusztusban elviselhetetlen a forróság az iskolában. Nemcsak az iskolaévet, hanem a tanítási napokat is meghosszabbítják: jövőre háromnegyed nyolctól háromnegyed négyig tartanak az órák.

Bár a tanárok 25 százalékos fizetésemelésre számíthatnak a megnövekedett óraszámok miatt, az igazgató bízik abban, hogy a hosszabb tanév nem terheli meg túlzottan az iskola költségvetését – ezért folyamatosan várja a támogatók jelentkezését.

Nyáron nem a megszokott órarend szerint zajlik az oktatás: a tizedikesek például a civil mozgalmakról tanulnak majd. Az igazgató a diákok teljesítményével indokolta döntését, szerinte minél több időt töltenek az iskolában a tanulók, annál jobb eséllyel indulnak az egyetemi felvételin.

2006-ban egy hirtelen ötlettől vezérelve a diákok rossz tanulmányi eredménye miatt egy évre bezárták az intézményt – nem a rekordhosszúságú tanév tehát a gimnázium első merész vállalkozása. Több amerikai államban lerövidítik a nyári szünetet - az oktatási tárca adatai szerint már 2000-ben is több mint 1,5 millió diák járt olyan iskolába, amely évközben adta ki a szüneteket, és rövidebbre szabta a nyári vakációt. Magyarországon Pokorni Zoltán vetette fel a rövidebb nyári szünet bevezetésének ötletét - a témáról bővebben itt olvashattok.

Hirdetés