Aktuális feladatokat kaptak a ma vizsgázó nyolcadikosok magyarból Közoktatás
Eduline

Aktuális feladatokat kaptak a ma vizsgázó nyolcadikosok magyarból

A fogalmazásban például a távoktatás mellett és ellen kellett érveket felsorakoztatniuk.

Az utolsó feladatban, egy 10–12 mondatos fogalmazásodban kellett bemutatniuk a nyolcadikosoknak az elmúlt évüket, 2-2 érvvel a távoktatás mellett és ellen. Illetve arra is ki kellett térniük, hogy számukra inkább előnyt vagy hátrányt jelentett ez az oktatási forma.

A szövegértési felad az "Így nyaraltak az ókorban" címet kapta, a hat bekezdéshez hat feladatrész kapcsolódott.

A nyelvtani feladatok között idén is volt toldalékolással és számnevekkel kapcsolatos feladat is. Illetve szóalkotás és verssel kapcsolatos kérdés is került a magyar feladatsorba. Ezen felül a középiskolába jelentkezőknek egy Lázár Ervin mesét is ki kellett egészíteniük.

A teljes feladatsort itt nézhetitek meg. A megoldásokat pedig itt éritek el.

Nektek hogy sikerült? Nehéz volt, könnyű volt? Voltak benne meglepő feladatok? Elegendő volt a 45 perc a kitöltésre, vagy kellett volna még negyedóra ahhoz, hogy jól sikerüljön a felvételi? Várjuk a beszámolóitokat az [email protected] vagy Facebook-oldalunkon.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul

Visszaesett a Magyarországon tanuló Erasmus-ösztöndíjasok száma a koronavírus-járvány miatt, ezt pedig a főként külföldi hallgatókra specializálódott hostelek, magánkollégiumok üzemeltetői is a saját bőrükön érzik. Van, ahol már szállást, reggelit és ingyen wifit tartalmazó „karanténcsomagot” is kínálnak a külföldről érkező egyetemistáknak.