Hétfőtől újabb országban kezdenek el visszaállni a tantermi oktatásra Közoktatás
Eduline/MTI

Hétfőtől újabb országban kezdenek el visszaállni a tantermi oktatásra

Január 18-tól, elsőtől tizenegyedikig visszatérhetnek a rendes oktatáshoz a tanulók a moszkvai iskolákban - közölte csütörtökön Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere.

Szobjanyin leszögezte, hogy az osztályok már egyetlen fertőzés esetén is vissza fognak térni a távoktatáshoz. A felsőoktatási intézmények, amelyek nem tartanak tanítási szünetet, továbbra is ilyen munkarendben dolgoznak.

Szergej Kravcov oktatásügyi miniszter a szovjet-orosz állami hírügynökségnek azt mondta, hogy a téli szünet után az orosz régiók túlnyomó többsége visszatért a rendes oktatáshoz.

Ahogy azt korábban már megírtuk, január 18-tól Lengyelországban és Szerbiában is megkezdődik a hagyományos oktatás. Ausztriában viszont a tervezettnél egy héttel később, január 25-én térhetnek vissza a diákok az iskolapadokba.

Mi a helyzet itthon?

Mindeközben Magyarországon február elsejéig meghosszabították a rendkívüli intézkedéseket, ennek értelmében január 31-ig biztos, hogy marad a digitális oktatás a középiskolákban. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azonban korábban elmondta, hogy az iskolákba indokolt esetben - például felzárkóztatás miatt - ahogyan eddig, úgy továbbra is be lehet menni. Ez főleg a közelgő félévzárás miatt lehet fontos a diákoknak és a tanároknak. 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés