A PSZ szerint a tanárok tesztelése és a hibrid oktatás lenne a megoldás Közoktatás
Eduline

A PSZ szerint a tanárok tesztelése és a hibrid oktatás lenne a megoldás

A Pedagógusok Szakszervezetének felmérése szerint az őszi járványhelyzetben a tanárok 74 százaléka nem érzi magát biztonságban. A felmérést október elején készítették, és több ezren vettek részt benne.

Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke az ATV Start című műsorában arról beszélt, hogy özönlenek hozzájuk a panaszok azzal kapcsolatban, hogy nem tesztelik a tanárokat és nincs kontaktkutatás sem, ha van, akkor lassú.

Hozzátette: a fertőzöttek száma nagyon magas és már négy pedagógusok elhunyt a koronavírusban. A PSZ már több döntéshozónak is levelet írt, amiben azt kérték, teszteljék a tanárokat, és azokat, akik krónikus betegségben küzdenek, mentesítsék a személyes oktatás alól.

A szakszervezet hibrid oktatást vezetne be: a középiskolásokat és az általános iskola felső osztályaiban tanulókat digitális térben képeznék, az alsó tagozatosok bent maradnának az iskolákban, viszont megfeleznék az egy osztályban tartózkodók számát.

Újabb formája a védekezésnek: Béres Cseppet kapnak a tanárok

Miután csaknem 82 ezer üveg Béres Cseppet adományoztak a Klebelsberg Központhoz tartozó általános és középiskolákban tanítóknak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés