Szeptember 14-ig zárva lesz egy hajdúböszörményi óvoda a koronavírus miatt Közoktatás
Eduline

Szeptember 14-ig zárva lesz egy hajdúböszörményi óvoda a koronavírus miatt

Az intézmény egyik óvodapedagógusa igazolt koronavírusos beteg lett.

A Hajdúböszörményi Napsugár Óvoda Polgári utcai telephelye várhatóan 2020. szeptember 14-ig zárva tart, mert az egyik óvodapedagógusról kiderült, hogy koronavírus-fertőzött - közölte a város önkormányzata csütörtökön.

Mint írták, megtették a szükséges intézkedéseket. A későbbiekben pedig hivatalos tájékoztatást ígértek a fejleményekről.

Az utóbbi napokban nem ez az egyetlen közoktatási intézmény, ahol koronavírusos beteget vagy betegeket találtak. Ha pedig egy csoportban vagy osztályban valakiről kiderül, hogy elkapta a fertőzést, az egész osztálynak 10 napig, tesztelés nélkül kell otthon ülnie, ami rövidesen az oktatás összeomlását eredményezheti. Erről itt írtunk korábban.

Digitális oktatásra állnak át a mohácsi gimnáziumban

A rendkívüli szünet után digitális oktatás jön - jelentették be a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnáziumban.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg" Közoktatás Eduline

„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg"

Már a negyvenhez közelít a koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt pedagógusok száma az országban – közölte az Eduline-nal a Pedagógusok Szakszervezete, amelynek alelnöke szerint ahhoz, hogy az iskolák a következő hetekben ne váljanak a járvány gócpontjaivá, sokkal gyorsabban kellene reagálni az első fertőzöttek megjelenésére. A jelenlegi szabályok szerint az iskolaigazgatók nem rendelhetnek el digitális oktatási rendet - akkor sem, ha vészesen emelkedik a betegek száma az osztályokban.