PDSZ: A tanárok kapjanak 100 ezer forintot a plusz munkákért cserébe! Közoktatás
Eduline

PDSZ: A tanárok kapjanak 100 ezer forintot a plusz munkákért cserébe!

Azért mert sikeresen zárták az elmúlt tanévet a távoktatás ellenére is, illetve, hogy az őszi iskolakezdés előtt egy kis motivációt kapjanak.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) felszólítja az EMMI-t és az ITM-et,  hogy a kormányzat által sikeresnek ítélt digitális oktatási időszak végrehajtó szereplőinek felmerült költségeit, egyszeri készpénz, vagy béren kívüli juttatás (cafetréria) formájában ellensúlyozza - írják nyílt levelükben.

A szakszervezet által készített felmérés szerint ugyanis a tanárok az iskolabezárások ideje alatt jelentős többletmunkát végeztek, munkavégzésükhöz jellemzően saját eszközeiket, infrastruktúrájukat használták, azt sok esetben saját költségükre voltak kénytelenek fejleszteni.

Mindezek miatt a PDSZ tanáronként nettó 100 ezer forint értékű egyszeri juttatás kifizetését kéri, mellyel egyben a sikert is honorálhatná az oktatásirányítás.

Szerintük ez azért is megszívlelendő, mert az őszi iskolakezdés még tartogathat nehézségeket a tanárok számára, fontos, hogy ezek leküzdésében motiváltak legyenek.

A hivatásos rendőröket is átvezényelhetik iskolaőrnek

A rendőrök attól tartanak, hogy ha nem lesz elég alkalmas iskolaőr, akkor az állományból vezényelnék át őket az oktatási intézményekbe - a jogszabályok ugyanis erre is lehetőséget adnak. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) azonban azt állítja, csak önkéntes alapon folyik a toborzás.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Keresztféléves felvételi: kik kapnak hiánypótlási felszólítást? Érettségi-felvételi Eduline

Keresztféléves felvételi: kik kapnak hiánypótlási felszólítást?

A hitelesítési határidőt követően megkezdődött az adatok és a csatolt dokumentumok feldolgozása. Amennyiben ennek során megállapítják, hogy a felvételi jelentkezési kérelmet hiányosan nyújtottátok be, legkésőbb 2021. január 3-ig felszólítást kaptok a hiányok pótlására. Fontos azonban, hogy nem minden esetben érkezik felszólítás.