Koronavírus-gyanúval vittek kivizsgálásra egy táboroztató tanárt Közoktatás
Eduline

Koronavírus-gyanúval vittek kivizsgálásra egy táboroztató tanárt

Már a gyerekek és a kísérőik koronavírus-tesztjét is megrendelték - írta Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere a közösségi oldalán.

A koronavírusos tüneteket produkáló tanár -, akinek a kórházban ápolt családtagjáról időközben kiderült, hogy fertőzött - hét napon át a 18. kerületi általános iskolás gyerekekre felügyelt a sarkadi Arany János kollégiumban szervezett nyári táborban. Ezalatt két, 45 fős iskolás csapattal, a 18. kerületi Piros és a Brassó iskola diákjaival került kapcsolatba - olvasható a XVIII. kerület polgármesterének a közösségi oldalán.

Szaniszló Sándor hozzátette: az első iskolából már hazamentek a gyerekek, a Brassó iskola diákjai pedig szombaton fejeznék be a tábort. A polgármester azonban levélben arra kérte az érintett szülőket, hogy a tanáron elvégzett megismételt teszt eredményéig ne vigyék haza a gyermekeket. Ezzel szeretnék elkerülni, hogy ötven kerületi család kerüljön karanténba.

Azt is jelezte, az önkormányzat átvállalja a tábor plusz napjainak költségét, annak érdekében, hogy az érintett családoknak ez a váratlan helyzet ne jelentsen semmilyen plusz anyagi terhet. Mindeközben már a gyerekek és a kísérőik koronavírus-tesztjét is megrendelték.

„Hivatalosan akkor lehet kimondani, hogy a pedagógus nem jelentett veszélyt a diákok egészségére, ha 48 órán belül két tesztje is negatív, de erre legalább hétfő délutánig várni kell. Hétfőn, a második teszt eredményének ismeretében újabb intézkedéseket hozunk” - írta Szaniszló Sándor, aki folyamatos tájékoztatást ígért a fejleményekről.

„Az eltelt évek alatt milliókat veszítettek a tanárok"

A PSZ nem béremelésként tekint a július 1-jétől hatályos emelés összegére, hanem bérpótlékként.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés