Koronavírus-fertőzöttek voltak egy nyári táborban Közoktatás
Eduline

Koronavírus-fertőzöttek voltak egy nyári táborban

Egy sátoraljaújhelyi táborban derült ki, hogy vannak koronavírus fertőzöttek, a szoros kontaktokat már tesztelték.

Tegnap este számoltunk be arról, hogy egy mezőkövesdi iskolában 21-en kapták el a koronavírust egy értekezleten, utána pedig kiderült, hogy koronavírus-fertőzöttek voltak egy sátoraljaújhelyi táborban.

A helyszínre kivonult az ÁNTSZ, a szoros kontaktokat tesztelték - tudta meg a hvg.hu. Egy olvasó aktív fertőzöttekről, a tábor egyik vezetője "gyanús esetekről" beszélt, akiket elkülönítettek. Két koronavírusos beteg volt a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborában – tájékoztatta egy táborban részt vevő az oldalt. Szerinte a táborban nagyjából 250-en vannak, Kárpát-medencei, diaszpórában élő középiskolások és egyetemisták.

A tábor hétfőn kezdődött, a keddi városnézés közben derült ki, hogy egy délvidéki tanár és egy diák tesztje pozitív lett. Amikor ez kiderült, akkor mindenkit visszavittek a táborba, a két érintettért külön autóval jöttek. Úgy tudja, hogy a teszteket nem a táborban, hanem még korábban, Budapesten végezték, de azt nem tudta megmondani, hogy a vizsgálatokat vajon ki kérte és miért. A táborozó később azt hallotta, hogy aktív fertőzöttekről van szó. A táborban megjelent az ÁNTSZ, és a két ember közvetlen kontaktjait elkülönítették és letesztelték PCR-tesztekkel, a betegeket pedig mentő vitte egy budapesti kórházba.

Nagyon ijesztő volt - mesélte a diák. Ő úgy tudja, a csoport hazautazik. A képet a helyszínről kapta a hvg.hu.

null

null

A hvg.hu megkereste telefonon a szövetség egyik igazgatóját, aki annyit mondott, teszteltek egy busznyi, táborba tartó diákot, és két gyanús esetet találtak, őket elkülönítették. Az aktív fertőzöttekről annyit mondott, hogy jelenleg azt a tájékoztatást adhatja, hogy az érintetteket elkülönítették, a tábor pedig folytatódik. Állítása szerint a szövetség elnöke a mai napon bővebb tájékoztatást ad majd.

Nyílt levelet írt a BKV szakszervezete a csúsztatott iskolakezdés terve miatt

A BKV szerint fontos lenne minél előbb tudniuk, hogy mi lesz szeptembertől, mert nem egy-két nap, mire felkészülnek a változtatásra.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés