Robbantást tervezett egy volgográdi iskola ellen egy 15 éves tanuló Közoktatás
Eduline/MTI

Robbantást tervezett egy volgográdi iskola ellen egy 15 éves tanuló

Az orosz hatóságok megakadályozták az iskola elleni támadást és őrizetbe vették a fiút.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szerint a gyanúsítottnak lehettek cinkosai. A tanulótól egy házi készítésű robbanószerkezetet, továbbiak előállításához szükséges alkatrészeket, vágófegyvert és 64 Molotov-koktélt foglaltak le.

A fiú azt állította, hogy üres telkeken akart elszórakozni a készítményeivel, a nyomozás azonban azt feltételezi, hogy egy iskolai alkalmazottal és egy tanulóval kapcsolatos személyes konfliktusát készült erőszakkal "rendezni".

Nem ez volt az egyetlen erőszakos cselekedet mostanában, ami iskolához köthető. Múlt csütörtökön egy észak-szlovákiai iskolában történt késelés. A támadó egy embert megölt, öt másikat - köztük gyerekeket is - megsebesített. Erről itt írtunk részletesebben.

Nem lesz kötelező a rendőri előképzettség az iskolaőröknek

Mióta szóba került az iskolaőrség lehetősége számos vélemény jelent meg ezzel kapcsolatban. Sok a kérdés a téma körül, például, hogy kiből lehet majd iskolaőr?

 

Hirdetés
"Sokszor elkeseredve és reményt vesztetten állok neki egy-egy napnak” Közoktatás Csik Veronika

"Sokszor elkeseredve és reményt vesztetten állok neki egy-egy napnak”

"Annak örülnék, ha annyit keresnék, amiből valamennyit félre lehetne tenni, hogy anyagilag biztonságban tudhassam a családomat” – mondta az Eduline-nak Tóth Tamás tanító, akinek "Ezért fogom elhagyni a pedagóguspályát” című videóját néhány nap alatt több mint ötvenezren nézték meg. Öt éve diplomázott tanítóként, jelenleg első osztályosokat tanít, mellette fogyatékossággal élő és hátrányos helyzetű gyerekekkel dolgozik önkéntesként.