Fokozatosan újranyitnak az iskolák Litvániában is Közoktatás
Eduline/MTI

Fokozatosan újranyitnak az iskolák Litvániában is

A koronavírus-járvány enyhülésével hétfőn Litvániában is megkezdődött az iskolák fokozatos újranyitása, ugyanakkor az illetékes minisztérium és a helyi önkormányzatok szerint az oktatási intézmények alig tíz százaléka szándékozik legalább részlegesen újraindítani a tantermi oktatást.

A balti ország három legnagyobb városában, Vilniusban, Kaunasban és Klaipedában a tanév végéig fenntartják a március közepén bevezetett távoktatást.

Az általános iskolák után a jövő héten a középiskolák tárhatják ki kapuikat a diákok előtt. Mindaugas Sinkevicius, a litván önkormányzatok egyesületének elnöke szerint ugyanakkor a települések túlnyomó többsége nem szándékozik visszaállni egyhamar a tantermi oktatásra, és inkább kitartanának a távoktatás mellett. Azt is hozzátette: feleslegesnek tartja, hogy néhány hétre visszatérjenek a tantermi oktatáshoz. Jobb, ha már a megszokott rendszerben fejezik be az idei tanévet.

Június 1-től a brit iskolák is újranyithatnak. Erről itt írtunk korábban.

Horvátországban mától nincs kifogás - senki nem maradhat ki a suliból

Horvátországban mától a szülőknek alaposan meg kell indokolniuk, ha hivatkozva nem küldik gyermeküket iskolába, Szlovéniában pedig a 9. osztályosok számára is elindul az oktatás - írta a helyi sajtó.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés