"Két hét nem lesz elég a felzárkózásra" - szakmai szervezetek az iskolák kinyitásáról Közoktatás
Eduline

"Két hét nem lesz elég a felzárkózásra" - szakmai szervezetek az iskolák kinyitásáról

Júniusban visszatérhetnek a diákok az iskolákba, hogyan vélekednek a döntésről a szakmai szervezetek? Itt vannak a már korábban is felmerült szempontok.

Tegnap kiderült, hogy június 2-től bár nem kötelezően, de engedélyezik az iskolákban zajló oktatást. A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a döntéssel kapcsolatban a Népszavának azt mondta: elfogadható megoldás, hogy a tanév utolsó két hetében az iskolába járás nem kötelező, hanem egy lehetőség lesz, ami azoknak a gyerekeknek jelenthet nagy segítséget, akik az elmúlt hetekben nem tudtak bekapcsolódni a digitális távoktatásba.

Ők ugyanis nem kevesen vannak. Ercse Kriszta, a Civil Közoktatási Platform (CKP) szóvivője becslései szerint a 100 ezret is meghaladhatja azoknak a tanulóknak a száma, akiknek az oktatását nem lehet digitális módszerekkel biztosítani. Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke kiemelte: éppen ezért a felzárkóztatásra a két hét nem lesz elég, annak a következő tanévben is folytatódnia kell majd.

Jó ötlet a kinyitás?

Korábban a Nemzeti Pedagóguskar elnöke, Horváth Péter is úgy nyilatkozott, érdemes megnyitni az iskola kapuit júniusban, bár ő az első négy évfolyamot emelte csak ki, amiért ez a korosztály még felügyeletet igényel. Ugyanakkor az Eduline-on indított korábbi szavazásunk eredménye szerint a többség úgy gondolta, nem lett volna értelme az iskolák megnyitásának. Mindössze 300-an voksoltak az iskolák újranyitása mellett.

Június 16-tól megtarthatóak az ottalvós táborok is

Most akkor mégis lehet ottalvós táborokat szervezni idén nyáron? A most megjelent kormányrendelet szerint igen.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés