Súlyosabb büntetést kaphat a tavalyi érettségit kiszivárogtató nyomdai alkalmazott Közoktatás
Eduline/MTI

Súlyosabb büntetést kaphat a tavalyi érettségit kiszivárogtató nyomdai alkalmazott

Súlyosabb büntetés kiszabását kéri a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ellen a nyomdai alkalmazott ellen, aki tavaly szivárogtatta ki a történelemérettségi esszétémáit.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, korlátozott terjesztésű minősített adattal való visszaélés miatt emeltek vádat az ellen a lajosmizsei nyomdai alkalmazott ellen, aki a 2019-es magyar nyelv és irodalom, valamint a matematika írásbeli érettségi feladatsorok egy részét, illetve a történelem érettségi teljes feladatsorát „kilopta” a munkahelyéről, majd ismerőseinek kiszivárogtatta.

A férfi több mint négy hónap felfüggesztett fogházbüntetést kapott, és emellett két évre eltiltották a nyomdai gépmesteri foglalkozástól.

A fellebviteli főügyészség szerint azonban a kiszabott büntetés aránytalanul enyhe, az irányadó középmértéket meghaladó - végrehajtásában felfüggesztett - szabadságvesztés kiszabása lenne indokolt, ezért az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

Anyjával közösen verte meg osztálytársát - vádat emeltek ellene

A Szikszói Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen garázdaság miatt. Az anya fiával együtt verte meg a gyerek osztálytársát.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés