Oktatási naptár: fontos határidők járnak le ezen a héten Közoktatás
Eduline

Oktatási naptár: fontos határidők járnak le ezen a héten

Milyen dátumokat és határidőket kell észben tartanotok ezen a héten? Összegyűjtöttük őket, a teljes listát pedig itt találjátok.

Felsőoktatási felvételi

A 2020. szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre február 15-ig kell jelentkezni, és a már meglévő dokumnetumokat is eddig kell csatolnotok a jelentkezésetekhez. Arról, hogy pontosan miket kell feltöltenetek, itt olvashattok részletesebben.

A hiányzó dokumentumokat július 9-ig kell majd pótolnotok. A felvételi összes dátumát itt nézhetitek meg.

Diákhitel

A tavaszi szemeszterben először március 13-án utalják a diákhitelt - ahhoz, hogy ekkor megkapjátok a kölcsönt, február 15-ig kell igényelnetek. Ezután minden hónap 15-ig kérhetitek a hitelt, amelyet egy hónappal később folyósítanak. Arról, hogy mi a különbség a Diákhitel1 és Diákhitel2 között, illetve hogyan és mekkora összeget igényelhettek, bővebb információkat itt találtok.

Érettségi jelentkezés

Bár a tájékoztatóban a jelentkezési határidő a május-júniusi vizsgaidőszak esetén február 15-e, ez idén szombatra esik - ezért az idei határidő a következő munkanap, azaz február 17-e. Jó hír azonban, hogy a tavaszi vizsgaidőszaktól újra lehet előrehozott érettségit tenni természettudományos tárgyakból is: erről itt olvashatjátok a részleteket.

Sorrendmódosítás a középiskolai felvételin: lesz rá lehetőség?

Hogyan és mikor lehet sorrendet módosítani a középiskolai felvételin? Fontos kérdésre válaszolunk.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés
Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul

Visszaesett a Magyarországon tanuló Erasmus-ösztöndíjasok száma a koronavírus-járvány miatt, ezt pedig a főként külföldi hallgatókra specializálódott hostelek, magánkollégiumok üzemeltetői is a saját bőrükön érzik. Van, ahol már szállást, reggelit és ingyen wifit tartalmazó „karanténcsomagot” is kínálnak a külföldről érkező egyetemistáknak.