Jocó bácsi a győri késelésről: nagy feladat lesz feldolgozni a történteket Közoktatás
Eduline

Jocó bácsi a győri késelésről: nagy feladat lesz feldolgozni a történteket

Felfoghatatlan, hogyan juthat el egy fiatal erre az állapotra, hogy egy hármas miatt képes lenne ölni - véli Jocó bácsi (Balatoni József történelemtanár) a győri késeléses esetről.

Hármast kapott a fizikadolgozatára, ezért szúrta meg többször is tanárát egy győri diák. Az esettel kapcsolatban némi vivódás után Jocó bácsi is felszólalt.

"Felfoghatatlan, hogyan juthat el egy fiatal erre az állapotra, hogy egy hármas miatt képes lenne ölni. Milyen saját, vagy mások által beletáplált kényszerek okozhatják ezt? Tudom, nem így gondolunk rá, de ő is egy áldozat: a XXI. század, a teljesítménykényszer, vagy ezernyi más dolog áldozata. Vele is éppúgy kell most foglalkozni, mint az áldozattal, a szemtanúkkal.
Nem tudom, mit tennék, egy ilyen helyzetben" - írja Jocó bácsi Facebbok-oldalán.

A történelemtanár ugyanakkor kiemelte: mekkora lélekjelenlétről tanúskodik az, hogy a többi diák rátámadt a késelőre, és megakadályozták, hogy még nagyobb tragédia történhessen. Jocó bácsi szerint most jön a nagy feladat: az iskolának, a kollégáknak, a diákoknak együtt feldolgozni, megélni a történteket, és valahogy túllépni ezen - írja.

A teljes bejegyzést itt olvashatjátok el:

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés