Érdemes sietni: aki augusztus végig kérelmezi a magántanulói státuszt, arról még az iskolaigazgató dönt Közoktatás
Eduline

Érdemes sietni: aki augusztus végig kérelmezi a magántanulói státuszt, arról még az iskolaigazgató dönt

Aki augusztus végéig kérelmezi a magántanulói státuszt, annak még a jelenlegi szabályok szerint az iskolaigazgatók bírálják el a beadványát – írja a Magyar Nemzet.

A lap azt írja, tájékoztatót tett közzé az Oktatási Hivatal (OH). A dokumentumból kiderül: egyelőre semmilyen teendője nincs azoknak, akik már korábban megkapták a magántanulói státuszt.

Az igazgatók fognak dönteni az érvényben lévő szabályok szerint minden olyan diák esetén, aki augusztus 31-ig ad be magántanulói jogviszonyra vonatkozó kérelmet. Szeptember 1-jétől azonban a kormány az OH-t jelölte ki, hogy elbírálja a magántanulói státuszt felváltó egyéni munkarend kérelmeit.

Nincs teendőjük azoknak, akik határozatlan időre, azaz a 2019/2020-as vagy az azt követő tanévre vonatkozóan már magántanulók, a hivatal azonban 2020 szeptemberéig felülvizsgálatot folytat le minden tanuló esetében, és hivatalból döntenek arról, hogy 2020 szeptembere után is lehetnek-e egyéni munkarendűek.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatóját itt olvashatjátok el. 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Kérdések a NAT körül, új fontos oktatási kutatások: ezek voltak a hét legfontosabb hírei Közoktatás Eduline

Kérdések a NAT körül, új fontos oktatási kutatások: ezek voltak a hét legfontosabb hírei

Tegnap lezajlott a 2020-as központi felvételi, a héten azonban számos változás történt az oktatás területén. Többek között az új Nemzeti alaptanterv körül vannak leginkább kérdések, de új információk is, valamint több új tanulmányról is írtunk a napokban, amelyek fontos kutatásokról számolnak be. Heti hírösszefoglalónkat olvashatjátok.