Holnap kezdődik az általános iskolás beiratkozás - idén is kötelező személyesen elmenni Közoktatás
Eduline

Holnap kezdődik az általános iskolás beiratkozás - idén is kötelező személyesen elmenni

Holnap kezdődik az általános iskolás beiratkozás, de nem elég csak online megadni az adatokat. Itt vannak a legfontosabb információk az idei beiratkozásról.

Bár az általános iskolai beiratkozáshoz szükséges adatokat már online is be lehet küldeni, továbbra is kötelező személyesen megjelenni az oktatási intézményekben, ahol be kell mutatni a gyerekek lakcímkártyáját és a különböző igazolásokat.

Az általános iskolák az online jelentkezéseket legkésőbb 2019. április 1-jétől és 2019. április 12. 12:00 óráig fogadják.

Ezek a legfontosabb határidők áprilisban: általános iskolai beiratkozás, felvételi, diákhitel

Az általános iskolát választó szülőknek, a felsőoktatásban tanulóknak, a középiskolába vagy egyetemre, főiskolára felvételizőknek is lesz dolguk áprilisban. Íme, a legfontosabb dátumok.

A Klebelsberg Központ oldalán lévő tájékoztatás szerint a szülők választhatják az online ügyintézést gyerekeik általános iskolai beiratkozásakor – ehhez a KRÉTA rendszer felületén kell regisztrálniuk, és a különböző adatokat otthonról is kitölthetik.

Ez azonban nem váltja ki a beiratkozást, az iskolák által meghirdetett időpontban személyesen is meg kell jelenniük a kiválasztott oktatási intézményben, de akkor már csak a különböző igazolásokat és a lakcímkártyát kell bemutatniuk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés