Fontos információ szülőknek: idén is kötelező elmenni az általános iskolai beiratkozásra Közoktatás
Eduline

Fontos információ szülőknek: idén is kötelező elmenni az általános iskolai beiratkozásra

Bár az általános iskolai beiratkozáshoz szükséges adatokat már online is be lehet küldeni, továbbra is kötelező személyesen megjelenni az oktatási intézményekben, ahol be kell mutatni a gyerekek lakcímkártyáját és a különböző igazolásokat.

A Klebelsberg Központ oldalán lévő tájékoztatás szerint a szülők választhatják az online ügyintézést gyerekeik általános iskolai beiratkozásakor – ehhez a KRÉTA rendszer felületén kell regisztrálniuk, és a különböző adatokat otthonról is kitölthetik.

Ez azonban nem váltja ki a beiratkozást, az iskolák által meghirdetett időpontban személyesen is meg kell jelenniük a kiválasztott oktatási intézményben, de akkor már csak a különböző igazolásokat és a lakcímkártyát kell bemutatniuk.

Megvan, mikor lehet beíratni a gyerekeket az általános iskolákba

Április 11-én és 12-én tartják a beiratkozást az általános iskolák, a családoknak addig kell eldönteniük, melyik oktatási intézményt választják.

Az általános iskolák az online jelentkezéseket legkésőbb 2019. április 1-jétől és 2019. április 12. 12:00 óráig fogadják - hívják fel a figyelmet a KRÉTA rendszerben.

Azt ígérik, a fejlesztés későbbi szakaszában az Ügyfélkapun keresztül is lehet majd intézni az általános iskolai beiratkozást.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés